TEŠKE OPTUŽBE

SLAVNI REDATELJ PROGOVORIO O ŽIVOTNOJ DRAMI 'Priznajem, često sam varao suprugu, ali nikada nikoga nisam silovao. Tvrdnje te žene su laž!'

 
 Reuters / Reuters

Francuski redatelj i producent Luc Besson u utorak navečer se na francuskoj televiziji pokušao obraniti od optužbi za silovanje glumice Sand Van Roy. Ona je to izjavila još u svibnju, ali je tužiteljstvo te navode odbacilo zbog manjka dokaza.

Sada je istraga protiv Bessona ponovo pokrenuta.

"To je laž od A do Ž. Nisam silovao tu ženu. Nikada nisam silovao ženu u svom životu", izjavio je Besson.

"Nikada nisam digao ruku na ženu. Nikada nisam prijetio ženi. Ni fizički ni moralno nisam prisiljavao ženu ni na što. Nikada nisam drogirao ženu", rekao je i dodao da je bio u vezi sa Sand Van Roy te da mu je ona bila podređena u toj vezi. Priznao je da mu je to bila jedna od mnogih ljubavnih afera.

Filmmaker Luc Besson accused of rape by the actress Sand Van Roy - Luc Besson attending the Taxi 5 movie premiere with Sand Van Roy assistent at the Grand Rex in Paris, France, on April 8, 2018., Image: 372607000, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Wyters Alban/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Wyters Alban/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Besson sa tadašnjom ljubavnicom Sand Van Roy

Besson je u braku s Virginie Silla od 2004. godine te imaju troje djece.

"Izdao sam svoju suprugu i djecu. To se nije dogodilo jednom već nekoliko puta", rekao je.

Nakon Sand Van Roy, javilo se još osam žena sa istim optužbama. "Te žene govore o situacijama o kojima ništa ne znam", odgovorio je Besson dodajući kako je njegovo ponašanje u prošlosti možda stvaralo ženama probleme, ali svako uznemiravanje bilo je nenamjerno.

"Moje ponašanje nije bilo neprikladno, ali dopuštam da je moglo biti krivo shvaćeno. Ponašao sam se tako da je to nekome moglo smetati, zbog čega se ispričavam, nije bilo namjerno, ubuduće ću biti oprezan. Ispričavam se ženama ako su patile", zaključio je Besson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:58