SVI POMAŽU

SLAVNI TALIJANI PROTIV KORONAVIRUSA Donatella Versace i kći Allegra milanskoj bolnici donirale 200.000, Giorgio Armani dao čak 1,3 milijuna eura

Donatella Versace
 © SGP / SGP / Profimedia

Donatella Versace i njezina kći Allegra milanskoj bolnici San Raffaele donirale su 200.000 eura kako bi pridonijele borbi protiv koronavirusa.

Kreativna direktorica modne kuće Versace Donatella (67) i kći Allegra (33) veliku svotu novca doniraju Odjelu za intenzivnu skrb milanske bolnice San Raffaele koja vapi za pomoći zbog golemog broja pacijenata koji se ondje liječe od posljedica koronavirusa.

- U ovakvim trenucima važni su zajedništvo i potpora. No potrebno je pomoći i svima onima koji su na prvim linijama borbe protiv bolesti te se svakodnevno trude spasiti stotine života - rekla je modna dizajnerica, a prenosi britanski Harper's Bazaar.

- Zbog toga smo Allegra i ja odlučile donirati novac Odjelu intenzivne skrbi bolnice San Raffaele u Milanu. Naša srca i misli su uz sve pogođene ovom bolešću, uz sve liječnike i medicinsko osoblje koji posljednjih tjedana neprekidno i nesebično rade, nastojeći učiniti najviše što mogu za naše najmilije".

- Ovo je vrijeme u kojem kao društvo moramo biti ujedinjeni i voditi računa jedni o drugima - dodala je.

Italija je druga najpogođenija zemlja epidemijom koronavirusa nakon Kine, u kojoj se bolest pojavila krajem prošle godine. Širenje bolesti zasad ne pokazuje znakove usporavanja.

U nedjelju je zemlja izvijestila o novih 368 preminulih, što je najveće povećanje od početka epidemije 20. veljače. U usporedbi sa subotom broj mrtvih je u nedjelju porastao za više od 25 posto i iznosi 1809 žrtava. U jedan dan broj zaraženih porastao je 17 posto i sad je u toj zemlji 24.747 zaraženih. Mortalitet je posebno visok i iznosi 7,3 posto.

Prošli tjedan i Giorgio Armani donirao je oko 1,3 milijuna eura kako bi pomogao rodnoj Italiji u borbi protiv epidemije koronavirusa. Modni dizajner želi da se njegov novac uplati bolnicama u kojima se liječe zaraženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:59