UZNEMIRAVANJE

SLAVNI TENOR SE ISPRIČAO Domingo zatražio oprost od žrtava koje je uznemiravao

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.02.2020. u 14:58

(FILES) In this file photo taken on August 28, 2019 Spanish tenor Placido Domingo gestures as he performs during his concert in the newly inaugurated sports and culture centre 'St Gellert Forum' in Szeged, southern Hungary. - Opera star Placido Domingo, who is facing multiple allegations of sexual harassment, on February 25, 2020 apologised for
Attila KISBENEDEK / AFP

Placido Domingo

Španjolski tenor Placido Domingo, optužen u SAD-u za seksualno uznemiravanje dvadesetak žena, zatražio je od njih oprost poručivši da mu je "iskreno žao zbog patnje koju im je nanio".

"Želim da znaju da mi je iskreno žao zbog patnje koju sam im nanio. Prihvaćam svu odgovornost za svoja djela", poručio je u utorak 79-godišnji pjevač koji je do sada odlučno nijekao te optužbe.

Associated Press je u kolovozu objavio istraživanje u kojem je devet žena ustvrdilo da ih je pjevač uznemiravao od kraja 1980-ih. Agencija je u rujnu objavila drugo istraživanje u kojem je takve optužbe iznijelo još 11 žena.

Domingo u priopćenju navodi da je "zadnjih mjeseci razmišljao o optužbama" i da "sada shvaća da su se neke žene možda bojale iskreno izjasniti strahujući od posljedica za svoju karijeru".

Domingo je zatražio oprost dan nakon što je porota u New Yorku proglasila krivim filmskog producenta Harveyja Weinsteina za seksualni napad i silovanje, što je pozdravio pokret #MeToo.

Domingo se nakon objave tih optužbi u listopadu povukao s dužnosti glavnog direktora Opere Los Angelesa, na kojoj je bio od 2003. Odustao je također od nastupa u Metropolitan operi u New Yorku, a druge američke operne kuće otkazale su mu suradnju. Nastavio je s radom u Europi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo