GWYNETH POD ISTRAGOM

SLAVNU GLUMICU PRIJAVILI ZBOG PRODAJE JAJA ZA VAGINU I SVEMIRSKIH NALJEPNICA 'Tvrdi da njeni proizvodi liječe sve, od depresije do vaginalne prolapse'

 REUTERS

Neprofitna udruga koja se bori protiv lažnog oglašavanja prijavila je holivudsku glumicu Gwyneth Paltrow kalifornijskom državnom odvjetništvu zbog više od 50 lažnih i ilegalnih tvrdnji koje pripisuje proizvodima na njenom online dućanu i lifestyle portalu Goop, piše iflscience.com.

Udruga Truth in Advertising (Istina u oglašavanju) provela je temeljitu analizu proizvoda, za koje portal tvrdi kako imaju brojne zdravstvene i duhovne učinke, od kojih niti jedan nije dokazan.

Veliku su pozornost izazvala jaja od žada za vaginalnu uporabu, za koja Gwyneth tvrdi kako 'povećavaju orgazme, hormonalnu ravnotežu i ženstvenu energiju'. Jaja se prodaju po cijeni od oko 500 kuna komad, a više ginekologa upozorilo je kako se radi o praksi koja može dovesti do bakterijske zaraze intimnih organa.

U proteklih nekoliko mjeseci, Goop se našao u medijima nakon što je NASA demantirala njegove tvrdnje da su proizveli naljepnice od 'materijala svemirskih odijela' koje 'potiču izliječenje'.

Truth in Advertising je dostavila dokumentaciju s više od 50 primjera u kojima tvrtka tvrdi, izravno ili neizravno, da njeni proizvodi mogu izliječiti, spriječiti ili ublažiti simptome brojnih bolesti, od depresije i nesanice do neplodnosti, vaginalne prolapse i artritisa.

Dokumentaciju su dostavili u dva okružna ureda državnog odvjetništva koji su povezani s kalifornijskom Agencijom za hranu, lijekove i zdravstvo, koja ima ovlasti pokrenuti i kazneni postupak.

Podsjetimo, Paltrow je u lipnju ove godine izjavila kako razmišlja u potpunosti se povući iz glumačkog posla, kako bi se mogla posvetiti svojem portalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:43