LIVE ACTION BARBIE

SNIMA SE FILM O NAJPOPULARNIJOJ LUTKI NA SVIJETU Glavnu ulogu plastične plavuše pripala je Margot Robbie koja je prošle godine konkurirala za Oscara

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.01.2019. u 11:50

BGUK_1430624 - London, UNITED KINGDOM - Cast and guests on the red carpet attending the European Premiere of Mary Queen Of Scots, Cineworld Leicester Square, London.
Pictured: Margot Robbie
*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 401890839, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos

Margot Robbie

 

Australska glumica Margot Robbie će u prvome live-action filmu glumiti kultnu i kontroverznu lutku Barbie.

Proizvođač lutaka Barbie, tvrtka Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su izvijestili o suradnji na snimanju filma u kojemu su glavnu ulogu povjerili dvadesetosmogodišnjoj australskoj glumici, istodobno i koproducentici filma.

U priopćenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine 'navršava' 60 godina.

Robbie, koja je 2017. bila nominirana za nagradu Oscar za ulogu u filmu "Ja, Tonya" kazala je kako se nada da će "novi film iznimno pozitivno utjecati na djecu i općenito na publiku diljem svijeta".

"Barbie je omogućila dječacima i djevojčicama da se zamisle u raznim ulogama..., od princeze do predsjednika države", kazala je.

Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i onoj astronauta, učitelja ili robotskog inženjera.

Zahvaljujući uspješnoj reklami, Barbie je postala najpopularnija igračka među djevojčicama, a tijekom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Državama.

Godine 1974. dio njujorškoga Times Squarea je, u čast kultnoj lutki preimenovan u Barbie Boulevard, a 1985. godine Andy Warhol je naslikao Barbiein portret.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo