ODLAZAK DAVIDA OLNEYJA

ŠOK NA POZORNICI: OMILJENI AMERIČKI KANTAUTOR UMRO USRED NASTUPA 'Bilo je to tijekom njegove treće pjesme. Prestao je pjevati, ispričao se i klonuo'

 
 YouTube screenshot

Američki kantautor David Olney umro je u subotu navečer na pozornici tijekom nastupa na festivalu u američkoj saveznoj državi Floridi. Kako javlja BBC, 71-godišnjak je zastao usred jedne svoje pjesme, ispričao se, pa potom zatvorio oči i zašutio, opisala su dvojica glazbenika koja su nastupala s njim.

- Bilo je to tijekom njegove treće pjesme. Zaustavio se, ispričao i zatvorio oči - napisala je na Facebooku Amy Rigby, glazbenica koja je sjedila do njega.

- Bio je vrlo miran, sjedio je uspravno, držao gitaru, a na sebi je imao 'cool' šešir i jaknu od baršuna - dodao je.

Scott Miller, koji se također nalazio na pozornici s Olneyjem, ispričao je kako je pokušao oživjeti pjevača.

- David je napravio stanku, rekao 'Žao mi je', a potom mu je brada klonula na prsa. Bilo je to lagano i nježno baš kao što je i on bio. Spustili smo ga i učinili sve što smo mogli kako bismo ga oživjeli dok nisu došli liječnici iz Hitne pomoći. Svijet je izgubio jednog od boljih ljudi sinoć. Ali ostaju nam njegove pjesme... - rekao je Miller.

U izjavi za javnost koja je uslijedila priopćeno je kako je Olney doživio infarkt tijekom nastupa na plaži Santa Rosa.

Olney je bio ključni protagonist glazbene scene u Nashvilleu, a njegove su pjesme izvodile brojne američke country i folk zvijezde. Početkom 1980-ih osnovao je rock band The X-Rays, a nakon toga počeo je solo karijeru tijekom koje je snimio više od 20 albuma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:17