DUFFY

ŠOKANTNA ISPOVIJEST NEKOĆ OMILJENE PJEVAČICE Nakon godina šutnje oglasila se jezivom pričom: 'Drogirali su me, zatočili i silovali...'

 
 NIGEL TREBLIN / ddp images/AFP

Aimee Duffy, pop pjevačica poznatija pod imenom Duffy koja se već godinama ne pojavljuje u javnosti, na svom Instagram profilu objavila je podužu objavu u kojoj navodi da ju je nepoznata osoba drogirala, zatočila i silovala, piše The Guardian.

- Ne možete ni zamisliti koliko sam puta razmišljala da ovo napišem. Nisam u potpunosti sigurna zašto je baš sada pravi trenutak, no osjećaj da progovaram o ovome je oslobađajuć i uzbudljiv. Vjerojatno se pitate što mi se dogodilo i zašto sam nestala, napisala je uvodno Duffy, dobitnica Grammyja i nekoliko Brit Awardsa.

- Bila sam drogirana i zatočena nekoliko dana. Preživjela sam. Za oporavak je trebalo vremena. Nije bilo jednostavnog načina da to kažem. Ali u posljednjem desetljeću, tisuću dana sam htjela osjetiti radost u svom srcu, a to osjećam sada, napisala je 35-godišnja Duffy ne precizirajući pritom što se točno dogodilo.

View this post on Instagram

You can only imagine the amount of times I thought about writing this. The way I would write it, how I would feel thereafter. Well, not entirely sure why now is the right time, and what it is that feels exciting and liberating for me to talk. I cannot explain it. Many of you wonder what happened to me, where did I disappear to and why. A journalist contacted me, he found a way to reach me and I told him everything this past summer. He was kind and it felt so amazing to finally speak. The truth is, and please trust me I am ok and safe now, I was raped and drugged and held captive over some days. Of course I survived. The recovery took time. There’s no light way to say it. But I can tell you in the last decade, the thousands and thousands of days I committed to wanting to feel the sunshine in my heart again, the sun does now shine. You wonder why I did not choose to use my voice to express my pain? I did not want to show the world the sadness in my eyes. I asked myself, how can I sing from the heart if it is broken? And slowly it unbroke. In the following weeks I will be posting a spoken interview. If you have any questions I would like to answer them, in the spoken interview, if I can. I have a sacred love and sincere appreciation for your kindness over the years. You have been friends. I want to thank you for that x Duffy Please respect this is a gentle move for me to make, for myself, and I do not want any intrusion to my family. Please support me to make this a positive experience.

A post shared by @ duffy on

Odluku o tome da podijeli ovo s javnosti donijela je nakon što ju je, kaže, kontaktirao jedan novinar kojem se u intervjuu otvorila o svemu. Intervju će, napisala je, objaviti u narednim tjednima.

- Vjerojatno se pitate zašto nisam iskoristila svoj glas kako bih izrazila bol koju osjećam? Nisam htjela pokazati svijetu tugu u mojim očima. Pitala sam se kako je moguće pjevati iz srca ako je ono slomljeno, napisala je Duffy.

Od svojih pratitelja zatražila je da joj pruže podršku te da ne zadiru u njezin obiteljski život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:16