SMRT PJEVAČA

SRBIJA ZAVIJENA U CRNO ZBOG POGIBIJE ŠABANA ŠAULIĆA Nesreću je skrivio pijani vozač, poznata pjevačica otkrila što joj je rekao u avionu dan ranije

 
 Twitter

Na vidjelo izlaze novi detalji prometne nesreće u kojoj je život izgubio poznati pjevač narodne glazbe Šaban Šaulić.

Kako piše Blic, do nesreće je došlo tako što se pijani vozač svojim automobilom zaletio u stražnji dio automobila u kojem se vozio Šaulić. Od jačine udara oba vozila su izgubila kontrolu i udarila u rubnik. Šaban, koji je u trenutku nesreće bio na suvozačkom sjedalu, teško je ozlijeđen i hitno prevezen u najbližu bolnicu. Ipak, ozljede su bile preteške.

Ozljede opasne po život zadobio je glazbenik Mirsad Kerić koji je vozio auto. Ozlijeđene su mu glava i kralježnica i liječnici se bore za njegov život. Šaulićev kum Sloba Stojanović, koji je također bio u autu, zadobio je prelom tri rebra.

Nakon nesreće, policija je prvo obavijestila Mirsadovu suprugu na koju je automobil i registriran.

Nesreća se dogodila u nedjelju rano ujutro u 6:50 na putu A2 u pravcu Dortmunda u blizini grada Bielefelda na sjeverozapadu Njemačke gdje je pjevač imao nastup.

Pjevačica Seka Aleksić bila je u avionu sa Šabanom Šaulićem samo dan prije njegove stravične pogibije.

- Jučer smo putovali zajedno. U avionu je bio nasmijan i rekao je 'Jedva čekam sutra, imam direktan let za Beograd, da se konačno malo odmorim'. I dalje mi te njegove riječi odzvanjaju u glavi - rekla je Seka.

- Nisam znala da je poginuo sve dok nisam saznala od Kebe, koji mi je u suzama to rekao na aerodromu. Noge su mi se odsjekle kada sam čula. Duša me boli, on je bio divan čovjek, srce mi se slama. U šoku sam, jako mi je žao i teško mi je - s bolom u glasu završava pjevačica.

Vijest o Šaulićevoj smrti potresla je i šokirala cijelu Srbiju.

Pjevačeva obitelj oglasila se priopćenjem:

'S velikim bolom i neizmjernom tugom obavještavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regije, kada nas je napustio suprug, otac, djed, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek!'

Legendarni pjevač bit će sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:39