ŽIVOT IZ FILMA

SRPSKA PRINCEZA OPUŠTA SE NA HVARU Jelisaveta Karađorđević oporavlja se od operacije, a s poznatom kćeri borila se da unuku izvuče iz paklenog kulta

 
 REUTERS/Profimedia

Srpska princeza Jelisaveta Karađorđević (83) uživa na odmoru na otoku Hvaru, s dugogodišnjim životnim partnerom Draganom Babićem smjestila se u Jelsi, odakle par obilazi otok i uživa u blagodatima Dalmacije, piše Slobodna Dalmacija.

Kći jedinica kneza Pavla Karađorđevića i kneginje Olge od Grčke i Danske, rođena u Beogradu, najveći dio svog života provela je u Londonu i živjela život dostojan hollywoodskog filma.

Školovala se u Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Južnoj Africi, diplomirala je povijest umjetnosti u Parizu, a u 25. godini se udala za Howarda Oxenberga, s kojim je dobila dvije kćeri, Catherine i Christine.

Kćer Catherinu Oxenberg u 80-ima je stigla svjetska slava koja je premašila majčinu, kad je dobila ulogu u najslavnijoj sapunici svih vremena, "Dinastiji", s ponosom se i na ovim prostorima pisalo kako u seriji glumi "kći jugoslavenske princeze".

Catherine Oxenberg je magazin "Harper's Bazaar" 1985. godine uvrstio među 10 najljepših Amerikanki svih vremena.

A upravo zbog Catherinine kćeri Indije, princeza Jelisaveta je ove godine bila na sto muka.

Dvadesetšestogodišnja India, koju je Catherine dobila u braku s Casperom Van Dienom, godinama je bila članica ozloglašene sekte NXIVM, čiji je osnivač Keith Raniere uhićen pod strašnim optužbama.

REUTERS/Profimedia

Jelisavetina prva unuka i miljenica postala je, naime, Ranierova robinja, a 57-godišnjak je uhićen zbog optužbi za seksualno ropstvo i prisilan rad koje je provodio nad ženama u svojoj grupi.

U razgovoru za Gloriju, Jelisaveta je ispričala o paklu kroz kojeg je obitelj prolazila.

– Vidjele smo se u Kaliforniji, nije imala vidljive tragove tjelesnog zlostavljanja po tijelu. Bila je lijepa kao uvijek, iako vrlo mršava.

Bila je dobro raspoložena, ali nije htjela razgovarati s majkom, stalno je ponavljala da bez razloga brinem, da ništa od onog što se piše i priča o njima nije istina. Sigurna sam da su joj već tada potpuno isprali mozak.

Čujemo se svakodnevno, uvjerava me da je sretna. Radi u restoranu kao voditeljica." - ispričala je baka.

O odnosu s unukom kazala je i ovo:

"India obožava svoju majku, ali sad je u fazi kad želi biti nezavisna. Što je i logično. Volim je puno i ona to zna, zovem je Broj jedan, to joj je nadimak, ona je moje prvo unuče...".

Jelisaveta se od svog prvog supruga i oca Catherine Oxenberg razvela 1969. godine, a iste godine se udala za drugog muža, Neila Balfoura, s kojim je dobila sina Nicholasa Augustusa Balfoura.

Brak je službeno okončan 1978. godine, a 1987. godine je stupila u svoj treći i posljednji brak, koji se raspao 1992. godine. Sa sadašnjim partnerom Draganom Babićem u dugogodišnjoj je izvanbračnoj vezi.

Jedan od uzbudljivijih podataka vezanih uz Jelisavetin ljubavni život jest činjenica da je između prva dva braka, 1974. godine, bila zaručena za megazvijezdu Richarda Burtona.

Jelisaveta Karađorđević u 83. godini života zaista sjajno izgleda, a u svibnju je operirala kuk u beogradu, nije željela ići u neku inozemnu kliniku.

"Operacija je obavljena po planu, sve je prošlo kako treba i Jelisaveta se dobro osijeća. Riječ je o uobičajenom zdravstvenom problemu u ovom životnom razdoblju, sad je važno kretanje" - komentirao je tada za Gloriju njen partner Dragan Babić, s kojim se princeza s guštom kreće po hvarskim šetnicama, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:19