MUČNA ISPOVIJEST

SRPSKI GLUMAC OTKRIO SVE O SEKSUALNOM NAPASTVOVANJU U ZATVORU 'Nisam imao izbora. Gurnula me i svukla, začepila mi usta... Onda sam čuo komandira'

 
 Screenshot / YouTube / Peđa Milosavljević / CROPIX

Srpski glumac kojeg pamtimo kao Šilju iz ‘Sivog doma’ i kao ‘oficira s ružom’ izdao je svoju treću knjigu. Žarko Laušević u knjizi ‘Sve prođe, pa i doživotna’ donosi zatvorenički dnevnik gdje je proveo dvije i pol godine. Ondje je premješten iz crnogorskog zatvora u Spužu gdje je odslužio 25 mjeseci kazne.

Podsjetimo, Laušević je u ljeto 1993. sudjelovao u tuči u crnogorskoj krčmi Apple u Podgorici i u samoobrani je ubio dvojicu mladića i ranio trećeg. Kako ni nakon višemjesečne istrage nije precizno utvrđeno što se uistinu dogodilo, prihvaćen je nalaz prema kojem je prekoračio nužnu obranu. Osuđen je prvo na 15 (1994.), a zatim na 13 (1996.) i konačno na četiri godine zatvora (1997.).

Glumac je u međuvremenu odselio u SAD i danas živi u New Yorku s obitelji. ‘Sve prođe, pa i doživotna’ njegova je treća knjiga nakon ‘Godina prođe, dan nikad’ i ‘Druga knjiga’, a srpski Blic ekskluzivno donosi dijelove.

Posebnu je pažnju privukao dio dramatičnog zatvoreničkog dnevnika u kojem Laušević opisuje kako ga je seksualno napastvovala medicinska sestra koja ga je koji dan ranije zamolila za autogram. Općenito, period koji je proveo u Okružnom zatvoru u Beogradu smatra najtežim periodom izdržavanja zatvorske kazne.

Te noći je pozlilo jednom od zatvorenika, a u toj je agoniji počeo dozivati Lauševića. Glumac prvo, zbog ‘kućnog reda’, nije odgovarao, no nije mogao ostati nijem. Prvo ga je došao opomenuti čuvar, ‘ debeli komandir Gojko’ kako piše Laušević, i objasnio mu da mu ‘ništa neće pomoći ako još jednom pisne’.

Želeći privući pažnju čuvara da dođu pomoći prijatelju iz susjedne ćelije, Laušević je počeo plakati. Znao je da će mu opet netko doći i zapravo je očekivao ozbiljniju kaznu. Međutim, u njegovu je ćeliju ušla ženska osoba, dežurna medicinska sestra. Nije se puno raspravljala s njim, a dijelove prenosimo s Kurira:

- Polako podigoh pogled. Nisam ja imao mnogo vremena. Jesam li imao izbora? Spustila se, gurnula me i svukla mi trenerku. Ležim na hladnom betonu dok me medicinska sestra kreće oralno nagovarati. A prethodno sam imao zahtjevnu dramsku scenu ‘sa sve plakanje i kukanje’. Scena je kao u malo gorim porno filmovima. Razmišljam, gdje li je komandir? U onim najgorim pornićima on bi sad naišao i priključio nam se. Nadam se da neće. Ne! Ne mogu. I sama pomisao da bih mogao ‘u trojka s piskutavi debeli Gojka’ potpuno mi uništava libido.

‘Ne sviđam ti se’, prošaputa. Ima lijepe, zdrave zube.

‘Mom prijatelju u petici treba pomoć.’

‘A tebi, što tebi treba’, pita me šapatom počeh sebe uvjeravati da u stvari uopće nije ružna. Kad je i posljednja obrana mog tijela pala, pristala i ustala, sjela je na mene i kao da je na nekom egzotičnom mjestu sa svim vremenom ovog svijeta, počela se lagano ljuljati i uzdizati. Jedno vrijeme mi je objema rukama pritiskala usta. Mislio sam da je to dodatno uzbuđuje, ali sam kasnije shvatio da se bojala da nas ne čuje komandir, ili možda moj brat.

‘Što se tamo događa’, pisnu iz dubine hodnika.

‘Terapija, komandire’, odvoji se nervozno od mene.

Laušević je na koncu ovog dijela zaključio da se ne bi veselio ponovnom susretu s pohotnom medicinskom sestrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:51