MRAČNE MISLI

ŠTO TO MUČI LEGENDARNOG ANTHONYJA HOPKINSA? 'Patim od neke vrste paranoje. U mojoj glavi nitko me ne voli i od života očekujem najgore'

 Getty Images

Iako je jedan od najvećih glumačkih velikana u Hollywoodu, Sir Anthony Hopkins kaže kako bez obzira na dugogodišnje iskustvo, kultne uloge i brojne nagrade, među kojima je i prestižni Oscar, i dalje sumnja u sebe, a vlastitome radu uvijek će pronaći zamjerku.

'Iskreno, mislim da patim od neke vrste paranoje. Nikad nisam imao previše samopouzdanja. U mojoj glavi nitko me ne voli i zaprepastim se kad čujem da se ljudima sviđa to što radim. Ne bih zato rekao da sam pretjerano skroman, kakvim me često smatraju, jednostavno sam pesimist koji od života očekuje najgore. Nije to ni loše, barem se ugodno iznenadim kad čujem nešto lijepo o sebi', objasnio je Hopkins.

Velškog glumca, kojeg najviše pamtimo po ulozi Hannibala Lectera u filmu 'Kad jaganjci utihnu', trenutačno gledamo u hit seriji 'Stari Divlji Zapad (Westworld)', a multitalentirani 78-godišnjak nedavno je u Las Vegasu predstavio i izložbu svojih umjetničkih djela.

'Nisam baš neki slikar. Črčkam po platnu sebi za dušu. Nema tu neke vrijednosti', kaže Anthony.

Sebe opisuje kao tipičnog Velšanina sklonog melankoliji i mračnim mislima.

'Svaki čovjek u sebi ima tu negativnu stranu. Nekad djelujem kao čangrizavi mrgud, ali život me naučio da ni u čemu nema savršenstva i uzaludno je truditi se dostići nešto što ne postoji. Ipak, kad se pogledam u zrcalo, moram priznati da se koliko-toliko dobro držim. Zapravo mogu biti sretan što sam još tu. Svi moji prijatelji već su mrtvi ili su polupokretni starci', izjavio je oskarovac.

Odlazak u mirovinu mu, dodaje, nije ni na kraj pameti. Kaže kako namjerava raditi sve dok mu redatelji budu nudili uloge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:03