IZVOR FENTANILA OSTAJE NEPOZNANICA

SUDSKI DOKUMENTI PROCURILI U JAVNOST: PRINCE JE U SVOM DOMU IMAO GOMILU OPIJATA Tablete su glasile na njemu blisku osobu...

Prince tijekom nastupa na Super Bowlu 2007.
 Reuters

Brojne opioidne tablete protiv bolova pronađene su u domu američkog glazbenika Princea netom nakon njegove smrti, piše BBC.

Sudski dokumenti otkrili su da je dio tableta pronađen na Princeovom imanju Paisley Park u Minnesoti te da su izdane na ime njegovog prijatelja i tjelohranitelja.

U dokumentima međutim nije otkriven izvor fentanila koji je 21. travnja 2016. godine ubio slavnog pjevača.

Medicinski su stručnjaci zaključili da je Prince umro od slučajnog predoziranja.

Nitko nije krivično gonjen zbog glazbenikove smrti.

Dokumenti su se čuvali do ponedjeljka zato što su tužitelji strahovali da bi potencijalni svjedoci mogli pobjeći iz države ili se potencijalni dokazi mogli uništiti.

Otkriveno je da su neke tablete pronađene u Princeovom domu označene s 'Watson 853' bile opioidni kombinirani analgetik acetaminofen-hidrokodon.

Taj se analgetik koristi pri ublažavanju boli, reumatidnog artritisa i kašlja. Sudski su dokumenti osim toga otkrili da su brojni propisima regulirani narkotici pronađeni u raznim drugim posudama, uključujući i bočice vitamina.

Otkriveno je i da su istražitelji znali za Princeove borbe s ustezanjima od lijekova, za koje se vjerovalo da su posljedica njegovog zloupotrebljavanja lijekova na recept. Dokumenti potvrđuju medijske napise da analgetici pronađeni kod Princea nakon njegove smrti.

Prema posmrtnom izvještaju, Prince je samoinicijativno uzimao fentanil, opioid višestruko jači od heroina. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je u lifu na njegovom imanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:05