POPULARNI DUO OFENBACH

Sviramo elektropop, ali naši glavni idoli su Stonesi

DJ duo Ofenbach nastupa iduće subote, 18. svibnja, na otvorenju novog kluba Steel u Rovinju
Ofenbach
 press

Rovinj uskoro dobiva novu kulturno-zabavnu meku - noćni klub znakovita imena Steel koji se otvara u prostoru nekadašnje tvornice konzervi Mirnapack.

Prostor je uređen tako da odiše minimalizmom i jednostavnošću, simbolički dijeleći rovinjski dan i noć na bijelu i crnu dvoranu. Pritom će bijela dvorana biti rezervirana za dnevne evente, poput kulturnih radionica i predavanja, dok će crni prostor udomiti Steel. Otvaranje tog noćnog kluba okončat će desetogodišnju prisilnu apstinenciju Rovinja od noćnog života, kažu iz kluba. Programski je direktor kluba, koji može primiti oko tisuću ljudi, Tomo in der Mühlen (DJ Tom Tom), koji je najavio gostovanja imena kao što su Tiger&Woods, Dimitri from Paris i Joey Negro. Ipak, za samo otvorenje odabrao je popularni francuski duo Ofenbach koji dolazi u Rovinj ove subote, 18. svibnja.

Podjela posla

Uoči tog nastupa kontaktirali smo s Césarom de Rummelom, koji s Dorianom Lo čini poznati duo, vlasnike brojnih hitova među kojima su “Katchi”, “Be Mine”, “Around the Fire” i “You Don’t Know Me”. Njihova je glazba, iako elektronička, pod velikim utjecajem rocka. - Među našim najvećim utjecajima su The Rolling Stones, Supertramp i The White Stripes. Kad smo bili mlađi, imali smo rock bend i radili covere ovih rock legendi. Njihova nas glazba inspirira u stvaranju vlastite, “gradimo” pjesme na stari način, stavljajući glas na akorde - tumači nam de Rummel.

On i Dorian Lo nisu samo poslovni suradnici, nego i prijatelji, a u stvaranju glazbe se, kažu, idealno dopunjuju. - Dorianov dio posla je više koncentriran na pjevanje i dijelove s gitarom, dok sam ja veći stručnjak za klavir i bubnjeve. Obično obojica pridonosimo produkciji. To je poput ping-ponga koji igramo sa svojim idejama i vještinama - objašnjava.

Njih dvojica nastupaju širom svijeta, no neki su im nastupi posebno dragi. César nam je otkrio koji mu je nedavni show bio zaista bitan. - Prošle smo godine u listopadu svirali u mitskoj Olympiji u Parizu. Moja je baka tamo 1965. uživo slušala The Beatlese, zbog čega mi je osobno ovo simbolički bilo vrlo snažno - rekao je pa nastavio:

- Zaista smo sretni što imamo šansu nastupati diljem svijeta. Imamo brojne uspomene s nevjerojatnih mjesta. Tomorrowland je bio veliko postignuće za nas jer je san svakog DJ-a tamo stati na pozornicu. Bili smo dio i drugih legendarnih festivala, poput MadCoola u Španjolskoj, Exita u Srbiji i Vieilles Charruesa u Francuskoj.

Ofenbachovu glazbu, među ostalima, cijene i Tiesto te Robin Schulz.

Hrvatski road trip

- Oduševljeni smo njihovom podrškom, to nam je puno pomoglo da razvijemo svoju karijeru i steknemo samopouzdanje oko svojega rada - kažu. Iako se čini da ovaj dvojac nema neispunjenih snova, kažu da bi im velika čast bila da dobiju priliku raditi s Beth Ditto, Jackom Whiteom ili čak Stevenom Tylerom i Mickom Jaggerom. - Sigurno bi bilo jako zabavno i inspirativno stvarati s njima i koristiti originale njihovih glasova - kaže nam César.

Za kraj, otkriva da se njih dvojica zaista jako raduju svojem nadolazećem rovinjskom nastupu. - Obožavamo svirati u Hrvatskoj, bili smo kod vas na jako puno festivala i u klubovima. Zapravo, prilično dobro poznajemo zemlju jer smo prije nekoliko godina s prijateljima imali priliku otići na road trip. Bili smo na odmoru u Zagrebu, Hvaru i Splitu. Zemlja je predivna, atmosfera nevjerojatna, posvuda su partyji, a lokalna je scena odlična. Ja sam grčkih korijena, sve me podsjećalo na taj mediteranski duh koji jako volim - uzbuđen je César.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:17