DRUGAČIJI PRISTUP

'SVOJU DJECU ODGAJAM RODNO NEUTRALNO' Poznata glumica smtra da su granice roda ionako fluidne, pa tako pristupa i svojem potomstvu

 Instagram

Kate Hudson svoju djecu ne opterećuje rodnim predznakom, piše People magazin.

Naime, poznata glumica je otkrila da je pristalica rodno neutralnog pristupa odgoju svoje djece: tromjesečne kćeri Rani Rose i dvojice sinova Binghama Hawna (7) i Rydera Russella (15).

'To što ovaj put imam kćer ne mijenja moj stav, no ipak je pomalo drugačije. Mislim da djecu treba odgajati kao zasebne individue bez obzira kojeg su spola. Za Rani Rose još uvijek ne znamo kako će se identificirati', kaže Kate.

'No već sad primjećujem da Rani Rose ima tu posebnu žensku energiju. Drugačije je to nego s dječacima. Primjerice, sad se jako veselim kupovanju dječje odjeće, a s dečkima su to bile uglavnom trenirke. No s kćeri je drugačije. Ponekad se moram suzdržavati da ne kupim nešto pretjerano.'

Njezino vlastito odrastanje – a odrasla je kao jedina djevojčica među braćom – pomoglo joj je da spozna koliko su granice roda zapravo fluidne.

'Ja sam se ponašala kao dječak odjeven u haljinicu, a svojeg brata Bostona smatrala sam gotovo sestrom te ga šminkala i oblačila u haljine. On je to obožavao', kaže Kate.

'No kad odrastaš kao jedina djevojčica među dečkima, razviješ i malo deblju kožu. Ljudi mi kažu da su me braća sigurno štitila, no istina je da su me zapravo bacali u vatru', kaže poznata glumica.

I dok je Kate posvećena rodno neutralnom odgoju, njezin otac Kurt Russell kaže da se ona ipak promijenila sad kad je u kuću stigla djevojčica.

'Drukčija je s kćeri nego je bila sa sinovima. Jako nam je drago da je dobila i žensko dijete te da ima i to iskustvo. Ona i njezin dečko Danny Fujikawa imaju jako dobru vezu čiji je rezultat Rani Rose', kaže ponosni djed Russell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 06:33