BLAGDANI U DVORCU

TAJNA STRANA KRALJEVSKE OBITELJI Iako djeluju uštogljeno, uživaju u jakim koktelima, idu spavati pred jutro i daruju si neočekivane poklone...

 
 BBC / Planet / Profimedia

Proslava Božića u britanskoj kraljevskoj obitelji daleko je od formalnog događaja, otkriva dokumentarni film "Sandringham: Blagdani s Kraljicom", emitiran u ponedjeljak na britanskom Kanalu 5. Obitelj se ludo zabavlja, uživa u jakim koktelima, igra društvene igre i pjeva.

Na Badnjak se svi okupljaju u dvorcu u Sandringhamu, a proslava počinje koktelima, koje priprema princ Philip, piše Sun.

"Mislim da kraljica voli martini, a ostali radije piju šampanjac", kaže stručnjakinja za kraljevsku obitelj Ingrid Seward.

Osim za piće, princ Philip je zadužen i za kićenje jelke. Prije ukrašavanja rezidencije, kraljica mora odobriti izabrane ukrase, a princ Charles uvijek stavlja zlatnu zvijezdu na vrh jelke.

Nakon toga uživaju u večeri, koja se sastoji od šest slijedova s menijem na francuskom jeziku i uz svjetlost svijeća.

** RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED KINGDOM ** London, UNITED KINGDOM  - Prince William and Catherine Duchess of Cambridge - Kate Middleton pictured arriving at the Royal Variety Performance at the London Palladium in London.

BACKGRID UK 18 NOVEMBER 2019, Image: 483560450, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED KINGDOM,NO UK PRINT OR WEB SALES, Model Release: no, Credit line: JOHN RAINFORD / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
JOHN RAINFORD / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

"Naravno da nitko ne odlazi na spavanje prije kraljice. To znači da se na spavanje ide u dva ili tri sata poslije ponoći", kaže Seward.

Otkrila je da na Badnjak puno pjevaju, a točno u 18 sati okupljaju se u dnevnoj sobi gdje otvaraju poklone,

Iako bi se očekivalo da će darovi biti veliki i skupi, to nije slučaj, već se natječu čiji će poklon biti duhovitiji.

Kraljica je, primjerice, dobivala poklone kao što su kičasta slika u obliku ribe koja pjeva ili pregača, a princ Harry je bratu Williamu poklonio češalj. Vojvotkinja Kate je šogoru, prije nego je upoznao Megan Markle, kupila vodič 'Uzgojite svoju vlastitu djevojku'.

Svi gosti u dvorcu dobivaju čarapu s poklonima i voćem od kraljice.

Iako na Badnjak odlaze kasno spavati, ostaju disciplinirani i na Božić rano ustaju. Tada zajedno doručkuju, pri čemu se sami poslužuju. Zatim odlaze na misu.

File photo dated 11/5/2018 of the Duke of Edinburgh, 97, who was left
Profimedia, Press Association
kraljica Elizabeta II i princ Filip snimljeni 2018.

"Svi misle da je sve vrlo formalno, ali zapravo su vrlo opušteni u Sandringhamu kao i svi mi za praznike", kaže biograf.

Zanimljivo je da je kraljica odlična imitatorica, a obitelj pamti njenu uspješnu imitaciju Margaret Thatcher.

Za blagdane rado igraju društvene igre, a biograf u dokumentarcu kaže da je 'princ Andrew jednom izjavio da ne igraju monopoly zato što igra postaje previše zlobna, a svi su izuzetno natjecateljski nastrojeni'.

Poslije crkve svi skupa opet uživaju u Božićnom ručku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:11