NOVI FILM

TOM HANKS I KATARINA RADIVOJEVIĆ U AKCIJSKOM TRILERU NA HRVATSKOM JUGU Na naš najsunčaniji otok stiže filmski spektakl vrijedan više od 50 milijuna kn

I dok se na Visu treba tek snimiti nastavak hit mjuzikla “Mamma Mia!”, nova hollywoodska ekipa sprema se za dolazak u Hrvatsku. Kao destinacija odabran je Hvar, gdje će se u proljeće iduće godine početi snimati visokobudžetni akcijski triler “Black money games” u režiji Adama Wrighta, u kojem glavnu ulogu ima Tom Hanks.

Hrvatski otok bit će jedna od destinacija na kojem će se ovaj 50 milijuna dolara težak projekt snimati, a produkcijski tim, među kojima je i srpska glumica Katarina Radivojević, tjednima je obilazio lokacije na Jadranu kako bi našli najpogodnije mjesto za svoj film. Radivojević, koja se tako pored glumačkog posla uhvatila i onog produkcijskog, ekskluzivno nam je otkrila detalje novog filma u kojem će i ona imati jednu od glavnih uloga.

- Glavni producent je Joey Tufaro iz Gold Star Filma, u čija su tri posljednja filma igrali zvijezde poput Halle Berry, Arnolda Schwarzeneggera, Christophera Walkena. Hrvatska će se naći u filmu ne samo kao lokacija, nego i kroz značajne događaje u filmu. Našim posjetom željeli smo promovirati film, ali i ispitati uvjete i naći lokacije za snimanje - govori Radivojević koja je domaćoj publici i dalje dobro poznato lice zahvaljujući svojoj ulozi u seriji Nove TV “Najbolje godine”. Nakon prve sezone serije, nagrađivana 38-godišnja glumica, zvijezda poznatih filmova poput “Zone Zamfirove” i “Čarlstona za Ognjenku”, odlučila je karijeru nastaviti u Americi, iako se zbog projekta poput srpske hit serije “Ubice našeg oca”, povremeno vraćala kući.

Jaka glumačka imena

Tako je u posljednjih mjesec dana u pauzama od snimanja te serije, nekoliko puta dolazila s američkim produkcijskim timom u Hrvatsku. Prošli su Hvar, Paklene otoke te na kraju Dubrovnik u kojem su boravili ovaj tjedan. Na kraju je izbor pao na Hvar, na kojem je Katarina i inzistirala jer je, kako kaže, doslovno zaljubljena u taj otok.

- Jako im se sve dopalo, ali na moje veliko zadovoljstvo Hvar i Palmižana ostavili su ih bez daha. Prvenstveno mogućnost da se snime kadrovi puni akcije na vodi, a da u pozadini imaju divne kadrove grada koji izgleda veličanstveno i danju i noću. Plan je da pored Amerike i Hvara, snimamo na nekoliko relevantnih lokacija poput Praga, Pariza, Cipra te otoka Turks i Caicos. Kolege su mi stvarno velika glumačka imena, no za sada smijemo otkriti Toma Hanksa te Michaela Franzesea.

Uzbuđenje

Ekipi će se pridružiti još dvoje glumaca, ali su pregovori u tijeku, pa osim da su u pitanju velike zvijezde, više od toga za sada ne smijem reći. Uzbuđena sam što ću igrati s takvim profesionalcima i u okruženju u kome ću moći dati svoj maksimum - kaže Katarina. Hoće li i Hanks stići na hvarski dio seta, još nije poznato jer je “Black money games” koji se bavi razotkrivanjem tokova pranja prljavog novca ratnih profitera i kriminalaca te zemalja koje im pomažu, još u fazi pretprodukcije.

- Iskreno se nadam da hoće s obzirom na to da igra jednu od glavnih uloga i nadam se da će se zaljubiti u sunčani Hvar kao i ja prije sedam godina kada sam ga prvi put posjetila - rekla je Katrina Radivojević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:47