SULLI

TRAGIČAN KRAJ MLADE GLAZBENE ZVIJEZDE, PRONAŠLI JE MRTVU U STANU 'Živjela je kako je htjela, a to uskogrudnim dijelovima javnosti nije uvijek sjedalo'

Choi Jin-ri, poznata kao Sulli
 Young Ho / ddp USA / Profimedia

Korejska glumica i pjevačica Sulli (25; pravo ime joj je Choi Jin-ri) pronađena je mrtva u svome domu nedaleko od Seula u Južnoj Koreji, piše BBC.

Policija je rekla da istražuje uzrok smrti te da razmatraju mogućnost da si je možda sama oduzela život.

Sulli je na Instagramu slijedilo više od pet milijuna ljudi, a bila je članica grupe "f(x)". Napustila je f(x) 2015. godine kako bi se usredotočila na glumačku karijeru.

Nagađa se da je prestala s pjevanjem jer je trpjela online zlostavljanje. "Bila je jedna od onih zvijezda koje su odlučile živjeti svoj život onako kako su one htjele, što javnosti nije uvijek najbolje sjedalo", rekao je novinar Taylor Glasby.

"Za idole, kako u Južnoj Koreji zovu pop zvijezde, imidž je sve. Sve se nadgleda. Ona nije nadgledala svoj sadržaj. Bila je autentična. Znala je odgovoriti ljudima i nije tolerirala uskogrudnost", dodao je Glasby.

Grupa f(x) pamti se kao inovativna jer se nisu uklapali u postojeće gabarite. Njihova je glazba bila tvrđa i kompleksnija. f(x) je pomogao da se stvori poseban podžanr K-popa, a to je "girl crush". "Kada je napustila grupu, ostavila je nasljeđe slobodnog izražavanja i preuzimanja kontrole nad vlastitim imidžem. Divio sam se njezinom duhu, unatoč tome što je zbog toga stalno bila na udaru uskogrudnih osoba", zaključio je Glasby.

Bivša članica grupe f(x) Amber Liu na Twitteru je objavila da zbog Sulline smrti odgađa sve svoje buduće obaveze.

Sulli je bila poznata kao kontroverzna zvijezda. Svojim je obožavateljima bez srama rekla da mogu birati kako će pokazivati svoje tijelo. I sama se nekoliko puta u javnosti pojavila bez grudnjaka. Kada je takve fotografije objavila na Instagramu, našla se na udaru kritika. Prošlog je mjeseca tijekom prijenosa uživo na Instagramu slučajno pokazala grudi, što je također kritizirano.

Sulli je bila dobra prijateljica s K-pop zvijezdom Jonghyunom, koji si je s 27 godina oduzeo život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:48