'VIDJET ĆEMO KAKO ĆEMO PROĆI'

TREBAO JE TO BITI KONCERT LJETA, ALI SPREMA SE DEBAKL? Prodaja ulaznica za britansku zvijezdu ne ide baš najbolje

 
 Profimedia, Press Association

Prodaja ulaznica za koncert Rite Ore, koji će se u petak, 30. kolovoza, održati u dvorani "Krešimir Ćosić" na Višnjiku u Zadru, ne ide baš najbolje. Kako piše Slobodna Dalmacija, od početka srpnja do sada prodano je preko tri tisuće karata, što je tek nešto više od trećine kapaciteta dvorane.

Slobodna piše da će 27-godišnja pjevačica Ora za 60-minutnu svirku u Zadru dobiti 200 tisuća eura (1,48 milijuna kuna). Prema riječima organizatora koncerta, Turističke zajednice grada Zadra, Grad Zadar na to mora platiti oko 30 posto poreza, odnosno oko 60 tisuća eura (444 tisuća kuna).

Ora uz to traži i podmirenje troškova prijevoza, osiguranja i smještaja za sebe i svoje najbliže suradnike u iznosu većem od 30 tisuća eura (222 tisuća kuna). Dodaju li se tome troškovi organizacije, gledališta, razglasa, osiguranja, VIP lože i drugih pratećih sadržaja, koncert koji će uključivati i nastupe Franke Batelić i Domenice vjerojatno će ukupno koštati i više od 400 tisuća eura (2,96 milijuna kuna).

"Troškove koncerta i prihode objavit ćemo odmah nakon završetka koncerta. Imamo razgovore i sa sponzorima, potpisane sponzorske ugovore, vidjet ćemo kako ćemo proći sa ulaznicama", rekao je za Dnevnik.hr Denis Karlović, direktor sportskog centra Višnjik. Karlović kaže da su se najskuplje karte, kojih je bilo 1.400, odmah prodale.

"Same karte sigurno neće pokriti troškove koncerta, razgovaramo sa sponzorima. Ovakav koncert ovakve svjetske zvijezde ne može se dogoditi bez velike potpore kako grada Zadra, tako i Turističke zajednice."

Međutim, iz Grada Zadra kažu da oni ne financiraju troškove organizacije koncerta već da su u projektu sudjelovali s 50 tisuća kuna koje su utrošene za financiranje promotivnih aktivnosti.

"Zbog čega bi lokalni šerifi trebali sebi šminku dizati na račun novaca poreznih obveznika dovodeći pomalo nebitne izvođače, dok su te novce mogli potrošiti na dovođenje pet domaćih pa bi vjerojatno imali isti broj publike. Ljudi bi popili više piva, imali bi veću zaradu na šanku. Tinejdžerska publika kakvu privlači Rita Ora vjerojatno će dovesti do situacije da će šankovi biti prazni", komentirao je razvoj situacije za Dnevnik.hr glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:47