SMRT GORDENA KAYEA

TUŽNI DETALJI O TRAGIČNOM KRAJU OMILJENOG RENEA IZ 'ALLO 'ALLO! Svi su ga zaboravili, a borio se s demencijom, nije više znao ni kako se zove...

S lijeva nadesno, zvijezde serije 'Alo Alo': Francesca Gonshaw, Gorden Kaye i Vicki Michelle
 Howes/Express / Getty Images

Gorden Kaye, publici najpoznatiji po ulozi Renea Artoisa u BBC-jevoj seriji 'Allo 'Allo! preminuo je u ponedjeljak.

Legendarni glumac protekle dvije godine borio se s demencijom, a posljednje dane života proveo je u domu za starije. Utvrđeno je kako je umro nakon što su mu otkazali bubrezi.

- Već neko vrijeme nije bio dobro i borio se s teškim zdravstvenim stanjem. Kad su se pojavili problemi s bubrezima, liječnici su nas upozorili da bi to moglo biti kobno. Nisam toliko tužan jer je njegova smrt zapravo bila blagoslov. Nije bilo šanse da se oporavi - objasnio je za Daily Mail Raymound Shuttleworth, suprug Gordenove rođakinje.

Dodao je da zbog demencije više nikoga nije mogao prepoznati.

- Pričao je besmislice. Nije mogao prepoznati sam sebe. No, osoblje doma koje je pazilo na njega davalo je sve od sebe kako bi mu olakšali - kaže Raymond.

Ispričao je kako Gorden nije imao braće ni sestara, samo nekoliko rođaka.

- Nije to bio život, to je bilo preživljavanje. Bio je vrlo usamljen. To je jako tužno - rekao je rođak slavnog komičara.

Dodao je da je to sramota jer je Gorden za industriju zabave napravio veliki doprinos.

- Svoje obožavatelje je oduvijek cijenio. Nikad nije odbio potpisati autogram ili popričati s njima. No, zadnjih godina rijetko ga je netko posjećivao, kao da su svi zaboravili na njega. Moja supruga i ja dolazili bismo kad god smo stigli - kaže Raymond.

Kaye je posljednju televizijsku ulogu ostvario 2004. godine u BBC-jevoj emisiji skečeva 'Revolver', a nekoliko godina kasnije pojavio se i u jednoj povratničkoj epizodi 'Allo 'Allo!.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:56