BIO JE VIŠE OD SPORTAŠA

TVORAC 'ALKEMIČARA' OTKRIO DA JE PISAO KNJIGU S POGINULIM BRYANTOM 'Izbrisao sam rukopis. Ne bi imalo smisla objaviti ga sad kad tebe više nema...'

 
Kobe Bryant, Paulo Coelho
 Getty Images

Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant, koji je u nedjelju poginuo u padu helikoptera u kalifornijskom Calabasasu, nekoliko mjeseci prije smrti počeo je pisati dječju knjigu s poznatim brazilskim književnikom Paulom Coelhom.

No tvorac "Alkemičara" izjavio je kako njihov zajednički projekt nikad neće ugledati svjetlo dana.

- Bio si puno više od sjajnog igrača, dragi Kobe. U interakciji s tobom naučio sam puno toga. No odlučio sam izbrisati naš rukopis, ne bi imalo smisla objaviti ga sad kad tebe više nema - napisao je Coelho na Twitteru.

U razgovoru za Associated Press Brazilac je otkrio da mu se tragično stradali Bryant javio prošle godine predlažući mu suradnju, prenio je People.

- Knjiga za djecu bila je njegova ideja. Htio je nadahnuti siromašne mališane, pokazati im da se neke životne nedaće mogu prevladati sportom... Kobe je bio puno više od sportaša, nije mu bilo stalo samo do natjecanja, istinski je htio biti pozitivan primjer drugima - rekao je Paulo Coelho o legendarnom košarkašu.

Inače, bivša NBA zvijezda za vlastitu multimedijsku tvrtku Granity Studios napisao je autobiografiju "The Mamba Mentality: How I Play 2018", a s kanadskim piscem Wesleyjem Kingom objavio je i seriju knjiga za mlade pod nazivom "The Wizenard Series", čija radnja prati živote petorice mladih košarkaša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:32