DANILO ŠERBEDŽIJA

U 104. GODINI UMRO OTAC RADE ŠERBEDŽIJE Krajem godine prebolio je tešku upalu pluća, a na sprovodu je poželio samo užu obitelj i zvuk violine

Rade Šerbedžija
 Darko Tomas / CROPIX

Otac glumca Rade Šerbedžije preminuo je u 104. godini života nakon što je prebolio jaku upalu pluća, objavio je na Facebooku njegov unuk po kojem je dobio ime, a Radin sin iz prvog braka.

‘Seljak, rudar, proleter, prvoborac, otac, djed, pradjed. Nakon što je u 104. godini pobijedio upalu pluća, zdrav, odlučio je otići, poslao bližnje iz sobe da odu malo da se odmore i zatvorio oči. Dosta mu je bilo. Ostavio je odijelo za sprovod, u džepu pismo koje želi da se pročita na sprovodu za samo najužu obitelj, meni je nedavno ostavio sat koji je dobio kad je išao u penziju, na sprovodu samo violina da ga prati uz pjesmu: Kad u vojsku ja polazim i zeleno polje gazim. Suzama se boj ne bije već se vrela krvca lije. Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime’, napisao je Danilo Šerbedžija.

Za razliku od majke Stane koja za života nije propuštala nijednu premijeru svog sina, otac Dane svog sina Radu Šerbedžiju nikada nije vidio na sceni ili u filmu, piše tportal.hr.

‘Otac me iz protesta nikada nije gledao. On je božanstven čovjek, sada je u 104. godini života i zdrav je k'o dren u 104. godini, nevjerojatan je. Nije me nikad gledao jer nije htio da budem glumac. Bio sam jako dobar đak pa je mislio da ću napraviti nešto značajno. Ono što sam znao u školi je pisanje, zato su mi školske zadaće uvijek čitali u školi. To je, dakle, satisfakcija za mog oca, bavim se i pisanjem, ne samo glumom’, rekao je Šerbedžija u studenom u razgovoru za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 23:09