JOŠ 11 DANA DO SPEKTAKLA

UMAG SE SPREMA ZA PARTY VIKEND Opsada zbog Wu Tanga: Na Sea Star festivalu očekuju se posjetitelji iz 30 zemalja svijeta

 
 Sea Star

Za “Enter the Wu-Tang (36 Chambers)” mnogi kažu da je možda i najutjecajniji rap album svih vremena, a Wu Tang Clan baš u sklopu turneje kojom obilježavaju njegovu 25. obljetnicu, možda i posljednji put u punom sastavu, stižu kao headlineri u Umag.

Treći Sea Star festival u dvije bi glavne večeri, 24. i 25. svibnja, trebao okupiti više od 40 tisuća posjetitelja.


Organizatori kažu da očekuju i do 50 posto više ljudi nego lani kad su lagunu Stella Maris do kraja prve večeri fino popunili headlineri Robin Shultz i Paul van Dyk, a druge još više Dmitri Vegas & Like Mike.

Gigantska pozornica

Ove je godine situacija sljedeća: u petak će gigantsku Addiko Tesla pozornicu zauzeti jake elektronske snage Sven Vath, jedan od heroja techno scene još od devedesetih, te Nina Kraviz, miljenica Exitove Dance Arene. Prije njih nastupa britanska trap jazz zvijezda IAMDDB, pojačana s High 5, Foxom i Vojkom V. koji je nakon osvojenih Porina ove godine iz Nautilus stagea konačno napredovao do glavne pozornice.

Nautilus je stoga u petak prepušten Krankšvesterima te Hazzeu, Smoke Mardeljanu i drugima.

Sea Star

Najvažniji nastup ostavljen je za subotu kad Adikko Stage preuzimaju Wu- Tang Clan, za koje će pubilku zagrijavati Bajaga&Instruktori, Hladno pivo i Nola, te Lady Lee i Phat Phillie, a slijedi nastup poznatog turskog DJ-a i producenta Mahmuta Orhana.

Za tvrđi elektronski zvuk u Nautilus Areni (teniski stadion unutar kompleksa) iste večeri zaduženi su Marko Nastić, Petar Dundov i drugi.

Krcati Umag

Organizatori kažu kako prodaja 11 dana prije početka trećeg Sea Stara pokazuje da će u Umag doći posjetitelji iz više od 30 zemalja te da ih se očekuje u značajno većem broju nego lani kad je festival bio nominiran za najbolji europski festival srednje veličine (do 40 tisuća ljudi).

U prve dvije godine kroz kompleks Stella Maris prodefiliralo je više od 80 tisuća ljudi, a još se pamti nastup The Prodigyja i danas pokojnog Kietha Flynta 2017. godine kojim je sve počelo.
Wu Tang Clan u Istru dolazi u sklopu velike turneje “Gods of Rap” na kojoj su rasprodali velike arene u New Yorku, Londonu, Berlinu i Parizu, a kako je ovo jedina stanica u cijeloj središnjoj, južnoj i istočnoj Europi nakon objave da su baš oni headlineri dodatno je pojačana navala na ulaznice.

Inače, ulaznice se do 15. svibnja prodaju s popustom od 35 posto, po cijeni od 259 kuna, a za četiri kupljene peta je besplatna. Jednodnevne i dalje stoje 169 kuna, a cijene smještaja kreću se od sedam eura za kamp, osam eura za bungalove i 11 eura za festivalske apartmane.
Novitet je ove godine dodatna, uz Addiko i Nautilus, treća pozornica, pod imenom Wawes, na kojoj će priliku potražiti devet elektronskih izvođača iz Rijeke i Kvarnera. U petak nastupaju System Divine, Ana Antonova, Life4Funk i Dino Jukić, a u subotu Bronski, Marin Biočić, Amor, Marcel i San Suono.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:15