TRAGEDIJA U LONDONU

'UMIRALA JE OD STRAHA DA ĆE SE NA SUDU PRIKAZATI TA SNIMKA...' Britanija još u šoku zbog smrti popularne voditeljice

 
 Profimedia

Nedavno preminula britanska televizijska voditeljica Caroline Flack (40) bila je upozorila policiju da će si oduzeti život, piše Daily Mail.

Flack je pila antidepresive i bojala se suđenja za fizički napad na dečka Lewisa Burtona (27), kojeg je početkom prosinca udarila kućnom lampom dok je spavao jer je sumnjala da ju je prevario.

Daily Mail piše da se u nedjelju doznalo da je hitna pomoć u njezin dom pozvana 14. veljače, dan prije nego što je tamo pronađena mrtva, kako bi se otklonio strah da joj je zdravlje narušeno, ali Flack tada nije odvedena u bolnicu.

Navodi se da se Flack bojala javnog suđenja za napad na dečka i brinula da se ne bi mogla nositi s ishodom procesa. Njezini su prijatelji rekli da ju mučila ideja da će porota vidjeti video snimku koju je zabilježila kamera na prsima policajaca koji su intervenirali te večeri kada je navodno fizički nasrnula na dečka. Nadala se da do suđenja neće doći.

Na ročištu koje se održalo 23. prosinca prošle godine sud je čuo da su Flack i Burton te večeri bili prekriveni krvlju te da je Flack imala rane na zapešćima. Navodno si ih je zadala komadićima staklene čaše koju je netom prije razbila. Policajci su je morali obuzdati, a ona im je prije toga rekla da će se ubiti. Jedan od policajaca koji je sudjelovao u intervenciji rekao je da je poprište navodnog napada izgledao kao "scena iz horor filma". Na snimci se također navodno moglo vidjeti da je voditeljica bila rastrojena i djelomično razodjevena.

Policija je te večeri navodno bila zabrinuta zbog "dubokih rana koje si je sama nanijela" te je nakon intervencije u domu odvedena na liječenje u bolnicu. Mediji su tada pisali da je Flack liječena 12 sati te da je tek nakon toga mogla razgovarati s policiju. Policija u nedjeluje nije htjela otkriti jesu li preporučili da ode na kontrolu kod stručnjaka za mentalno zdravlje.

Flack je preminula u nedjelju 16. veljače u svome domu u istočnom Londonu. Razumije se da je preminula nekoliko sati nakon što je doznala da će joj se suditi za napad na dečka. Kada je hitna pomoć došla u njezin stan, Flack nije reagirala na podražaje i proglašena je mrtvom na licu mjesta.

Voditeljičina najbolja prijateljica, stilistica Lou Teasdale (36), bila je kod Flack na Valentinovo kako bi je utješila nakon što je ova doznala da će morati na sud. Daily Mail piše da je Teasdale boravila kod Flack u stanu.

Flack si je navodno oduzela život nekoliko minuta nakon što je Teasdale otišla iz njezinog doma kako bi obavila kupovinu. Jedan je izvor rekao da je Teasdale odlično utješila Flack te da ju je voditelja uspjela nagovoriti da ode kući. No, Teasdale se nakon kupovine nije mogla vratiti u voditeljičin stan. Stilistica je potom nazvala Flackinog oca Iana koji je uspio ući u kćerkin stan, gdje je ova beživotno ležala.

"Nitko ne krivi (Lou Teasdale). Ona je napravila sve što je mogla. Razumljivo je da je potresena. Jako joj je teško", rekao je izvor za The Sun.

Voditeljičin je menadžment više puta kritizirao tužiteljstvo zbog inzistiranja na suđenju unatoč tome što je Flack, po njima, evidentno bila "ranjiva".

Televizijska producentica Mollie Grosberg, voditeljičina prijateljica, na svom je Instagram profilu objavila fotografiju koja je snimljena na Valentinovo, i to nekoliko sati prije nego što si je Flack oduzela život.

Mollie Grosberg / INSTAGRAM
Caroline Flack na Valentinovo 2020. godine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:51