MARY LEE SOUTH

UMRLA NAJVAŽNIJA OSOBA U ŽIVOTU TOMA CRUISEA Imala je 80 godina, zbog nje se počeo baviti glumom i oboje su bili gorljivi pristalice scientologije

Mary Lee South i Tom Cruise
 Fred Prouser / Eddie Keogh / Reuters

Majka Toma Cruisea, Mary Lee South, umrla je prošli tjedan sa 80 godina. Nakon duge bitke s teškom bolešću preminula je u snu, javio je TMZ.

54-godišnji Cruise i njegove tri sestre, Lee Ann DeVette (57), Cass Mapother (55) i Marian Henry (52), bili su na ispraćaju ovaj vikend u njezinoj lokalnoj scientološkoj crkvi, piše magazin People, a osim njih ispraćaju je prisustvovala nekolicina bliskih prijatelja i obitelji.

Mary Lee se već dulje vrijeme osjećala loše. Posljednji su je put vidjeli u javnosti kad je u Clearwateru na Floridi u svibnju prošle godine prošetala uz pomoć hodalice, mršavija nego ikad prije. Prije toga na javnim su je događanjima zadnji put vidjeli 2010.

Mary se od Tomovog oca, Thomasa Cruisea Mapothera III, razvela 1974. Preselila je u New Jersey i udala se za Johna 'Jacka' Southa četiri godine kasnije kad je Tom imao 16 godina. Oboje su podržavali njegovu želju da postane glumac.

Tomova je majka još ranije objasnila kako im je priznao svoje ambicije nakon jedne srednjoškolske predstave: ‘Nakon predstave Tom je došao kući i rekao da želi razgovarati sa mnom i mojim mužem. Tražio nas je da mu damo deset godina da se iskuša u šoubiznisu jer je to ono što je htio. Oboje smo se bespogovorno složili jer smo smatrali da mu je Bog dao taj nevjerojatan talent koji je imao volje istraživati. Da skratim, dali smo mu svoj blagoslov, a ostalo je povijesti.’

Mary i John razveli su se prije gotovo pet godina, a on je preminuo 2015. sa 89 godina od posljedica KOPB-a (kronične opstruktivne plućne bolesti).

Tom Cruise i njegova majka oduvijek su imali blizak odnos, a jedna je osoba još prije o njima rekla: ‘Tom je jako blizak s Mary, bila mu je veliki oslonac otkad pamti.’

Prošle je godine Mary iz Los Angelesa preselila u Clearwater na Floridu gdje je glavno sjedište scijentologa. ‘Mary je odlučila živjeti u mirnom mjestu, udaljenog samo 20 minuta vožnje od sjedišta gdje većina ljudi na ulici nosi scijentološke boje. Ondje je nitko ne smeta, ima pogled na jezero i neprestanu medicinsku njegu. To je podsjeća na vrijeme kad je živjela na otoku Marco sa Southom’, rekao je izvor tada.

Osim što je zaslužna za Tomovu odluku da se bavi glumom, oboje su bili gorljivi pripadnici scijentološke crkve o čemu nikad nisu iznosili detalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:24