IN MEMORIAM

UMRO LUKE PERRY, GLUMAC KOJEGA JE PROSLAVILA ULOGA DYLANA U KULTNOJ SERIJI 'BEVERLY HILLS' Preminuo par dana nakon što je pretrpio teški moždani udar

 
Luke Perry
 Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Američki televizijski i filmski glumac Luke Perry, TV ikona i glumac koji je slomio srca brojnih tinejdžerica ulogom u televizijskoj seriji ‘Beverly Hills 90210’, Luke Perry, umro je u dobi od 52 godine nakon što je pretrpio težak moždani udar.

Preminuo je u ponedjeljak ujutro u bolnici St. Joseph u Burbank. Kako je objavio njegov glasnogovornik, uz Lukea su bili njegova djeca Jack i Sophie, zaručnica Wendy Madison Bauer, bivša žena Minnie Sharp, majka Ann Bennett, očuh Steve Bennett, brat Tom Perry, sestra Amy Coder i drugi bliži prijatelji.

Los Angeles, CA  - A representative for Luke Perry has confirmed to Variety and Entertainment Tonight that the actor is currently in the hospital in Los Angeles, reportedly after suffering a stroke on Wednesday.  Reports said that paramedics responded to the “Beverly Hills, 90210” and
Profimedia, Backgrid USA
Mladi Luke Perry

- Obitelj puno znači podrška i riječi utjehe koju ljudi iz cijelog svijeta šalju za Lukea, i mole obožavatelje da poštuju privatnost u ovim teškim trenucima velike tuge. U ovom času obitelj neće objavljivati nikakve druge detalje - rekao je glasnogovornik u izjavi za medije.

U bolnici je završio prošlog tjedna, nakon što je u njegov dom u Sherman Oaksu u Kaliforniji pozvana hitna pomoć. Glasnogovornik je objasnio da su mu liječnici davali sedative u nadi da će mu se mozak oporaviti od traume. Međutim, udar je očito bio prejak i posljedice su bile preteške.

Perry se rodio u Mansfieldu u Ohiju. Izgradio je sjajnu televizijsku karijeru, a glumio je i u brojnim filmovima od početka osamdesetih.

Nakon što se pojavila serija ‘Beverly Hills 90210’ stekao je svjestku slavu. Kao buntovni Dylan zavodio je tinejdžerice diljem svijeta za razliku od ‘ispravnog’ Brandona. Nakon te uloge karijera mu je procvjetala. Na Netflixu se trenutno emitira serija 'Riverdale' u kojoj igra jednu od uloga.

Los Angeles, CA  - **FILE PHOTOS** Luke Perry is at 52 after a massive stroke.

Pictured: LUKE PERRY & SHANNEN DOHERTY

BACKGRID USA 4 MARCH 2019, Image: 416597074, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA
Luke Perry i Shannen Doherty

Dobio je jednu od glavnih uloga u posljednjem filmu Quentina Tarantina, ‘Once Upon a Time in Hollywood’, koji će premijeru imati u srpnju ove godine.

U ‘Beverly Hillsu’ je glumio srednjoškolca Dylana McKaya 10 sezona. Glumio je i u serijama poput ‘Oz’, ‘Another World’, ‘Jeremiah’ i ‘Windfall’. Pristao je i na epizodnu ulogu u najavljenom remakeu ‘Beverly Hills 90210’, no zbog stalnog angažmana u seriji ‘Riverdale’ nije mogao prihvatiti ozbiljniju ulogu.

Season 1, Image: 325677239, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album
Profimedia, Album
Luke Perry

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:22