IZVANREDNO STANJE

UZBUNA U KRALJEVSKOJ PALAČI Na ime princa Harryja i buduće supruge stigla sumnjiva omotnica s bijelim prahom, antitetoristička jedinica na nogama

Princ Harry i Meghan Markle
 Toby Melville / REUTERS

Sumnjiva omotnica s bijelim prahom adresirana na ime princa Harryja i njegove buduće supruge Meghan Markle poslana u Kensington palaču izazvala je opću pomutnju zbog bojazni da se u kuverti nalazi otrovni antraks.

Detektivi iz protuterorističke jedinice pokrenuli su istragu nakon što je događa proglašen sigurnosnom opasnošću. Specijalci su pohrlili pregledati materijal, javlja Evening Standard, no nalazi su kasnije otkrili kako je bila riječ o lažnoj uzbuni.

Dobre mjere osiguranja spriječile su da omotnica uopće stigne do mladog kraljevskog para, no i Meghan i Harry su obaviješteni o prijetnji.

Detektivi istražuju je li pismo poslano u palaču 12. veljače povezano s drugom omotnicom s bijelim prahom koja je stigla na adresu britanske ministrice unutarnjih poslova.

Policija je potvrdila da protuteroristička jedinica istražuje paket koji je stigao u ministarstvo dok je ministrica Amber Rudd bila u SAD-u.

Podsjetimo, na tisuće obožavatelja kraljevske obitelji s veseljem očekuje 19. svibanj kada bi Meghan i princ Harry trebali izreći sudbonosno 'da'.

Par će pritom proći u kočiji ulicama Windsora prilikom čega će pozdraviti gomilu, a mjere osiguranja očito će morati biti na visokom nivou.

Iz palače dosad nisu ništa komentirali vezano uz promjenu plana oko vjenčanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:39