OSAM SATI PJESME

VIDEO: GLOBALNI GLAZBENI MARATON U ORGANIZACIJI LADY GAGE Pruža se potpora zdravstvenim radnicima koji se bore protiv koronavirusa

 
Lady Gaga
 AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Koncert "One World: Together at Home" počeo je u subotu navečer, a svi izvođači, među kojima su i Stevie Wonder, Elton John te Paul McCartney, nastupaju iz svojih domova.

Ovaj globalni event, čiji naziv u prijevodu glasi "Jedan svijet: Zajedno kod kuće", zamišljen je kao pružanje potpore zdravstvenim radnicima koji su na prvim crtama borbe protiv pandemije koronavirusa.

Inicirala ga je Lady Gaga, koja će također nastupiti, a poduprijeli su ga pokret Global Citizen i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), javlja BBC.

Tijekom osmosatnog glazbenog maratona, koji se prenosi uživo putem televizija i društvenih mreža, više od stotinu izvođača, svjetskih zvijezda, nastupit će s udaljenih lokacija.

U prijenosu se izmjenjuju glazbenici sa svih strana svijeta izvodeći neke od svojih najvećih hitova, a u pauzama se uključuju i brojne slavne osobe s emotivnim porukama, ali emitiraju se i poruke ljudi iz izolacije.

Moći će se čuti neka od najvećih imena iz svijeta glazbe poput Taylor Swift, The Killersa, Rolling Stonesa, Jennifer Lopez, Malume, Shawna Mendesa, Billie Eilish, Sama Smitha, Eltona Johna, Andree Bocellija, Kaceyja Musgravesa, Johna Legenda, Annie Lennox, Jennifer Hudson i mnogih drugih.

"Možda smo sad razdvojeni, ali okupljanje nikad nije bilo važnije", priopćio je Global Citizen.

Tijekom eventa moći će se čuti priče medicinskih sestara i liječnika.

Ovaj globalni događaj počeo je u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu predkoncertom koji traje šest sati, a glavni, dvosatni show trebao bi početi u 1 sat ujutro u nedjelju.

Cijeli događaj uživo prenose Amazon Prime Video, Facebook, Instagram, TuneIn, Twitch, Twitter i YouTube te velike televizijske kuće poput BBC-a, CBS-a, NBC-a i ABC-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:21