OZLOGLAŠENI WEINSTEIN

VIDEO: NEKAD MOĆNI, DANAS POSRAMLJENI HOLIVUDSKI PRODUCENT PREDAO SE VLASTIMA U NEW YORKU Sa smješkom na licu ušetao u zgradu policijske postaje

 
 REUTERS

Holivudski producent i oskarovac Harvey Weinstein predao se u ranim jutarnjim satima vlastima na njujorškom Manhattanu. Ispred zgrade policijske postaje na Manhattanu dočekali su ga brojni predstavnici medija.

Uhićen je po dvije točke optužnice, za silovanje jedne žene i prisiljavanje druge žene na oralni seks, rekao je izvor blizak istrazi za CNN.

Sudski postupak protiv filmskog mogula navodno će se voditi upravo na Manhattanu.

Protiv Weinsteina, kojega je desetak žena prošle godine optužilo za seksualno zlostavljanje, optužnicu bi trebalo podignuti tužiteljstvo na njujorškom Manhattanu, naveo je jučer list New York Times pozivajući se na dvojicu neidentificiranih pripadnika pravosuđa.

Do njegove predaje pravosuđu došlo je tako nakon pokretanja istrage o optužbama za seksualno napastvovanje brojnih glumica i zaposlenica njegove producentske kuće. Zasad se ne zna precizniji sadržaj vjerojatne optužnice s kojom će se suočiti.

Žene koje su prošle godine ispričale svoja neugodna iskustva s Weinsteinom za tjednik New Yorker i list New York Times navele su brojne optužbe među kojima je silovanje, seksualno napastovanje i uznemiravanje. U nekim slučajevima Weinstein im je navodno nudio da će im platiti ili ih prisilio na šutnju.

Reuters

Film producer Harvey Weinstein arrives at the 1st Precinct in Manhattan in New York, U.S., May 25, 2018. REUTERS/Lucas Jackson - RC15638E76E0
REUTERS

Mnoge od žena kazale su da su, nakon što su se požalile na Weinsteinovo ponašanje, u Hollywoodu bivale zaobilažene te su izgubile šanse za posao. Neke od njih navele su da su im karijere uništene.

Weinstein je opetovano opovrgavao optužbe za prisiljavanje na seksualne odnose.

Izvješća o Weinsteinovom nasilju nad ženama pokrenula su lavinu sličnih optužbi protiv drugih holivudskih zvijezda, televizijskih novinara i drugih moćnih ljudi. Mnogi od njih otpušteni su ili su dali ostavke.

Bujica optužbi potaknuo je pokret MeToo, u kojem su predstavljene žene iz svih grana industrije koje su iskusile seksualno uznemiravanje ili napastvovanje na poslu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:46