OPTUŽBE SAMO STIŽU

VIDEO: PROCURILA JOŠ JEDNA SNIMKA KOJA OPTUŽUJE BENA AFFLECKA 'Zar ne misliš da bi se gledateljima više svidio intervju ako ga odradiš u toplesu?'

 
 Screenshot / Twitter

Holivudski glumac Ben Affleck našao se još jednom u središtu medijske pažnje, no sve češće su razlozi privatne, a ne profesionalne prirode. Prvo je u javnost procurio video u kojem Affleck neprimjereno za grudi hvata bivšu voditeljicu a danas glumicu Hilarie Burton zbog čega se javno ispričao, no uslijedio je i drugi video u kojem kanadsku voditeljicu, koja mu sjedi u krilu, nagovara da odrade razgovor u toplesu. Treća optužba stigla je s Twittera.

‘Zar ne misliš da bi se gledateljima više svidio intervju ako ga odradiš u toplesu’, pitao je Affleck. U istom objavljenom isječku glumac se neprimjereno našali na račun osoba s cerebralnom paralizom.

I dok je Hilarie Burton potvrdila da ju je Affleck napastvovao te da se osjećala strašno neugodno, voditeljica Vanessa Media iz drugog videa rekla je za Hollywood Reporter da je sve bila samo predstava:

‘Morate shvatiti da odrađujemo na desetke ovakvih intervjua. Ovaj je bio za show kojemu sam producent i nisam bila nikakva žrtva. Kad su se kamere upalile, mi smo se upustili u predstavu. Čim bi se kamera ugasila, ničega više nije bilo. Ni u jednom trenutku me nije neprimjereno dodirivao. Odnosio se prema meni s poštovanjem, moram naglasiti.’

No, samo nekoliko sati prije toga Affleck se javno ispričao Burton zbog neprimjerenog ponašanja 2003. Ona ga je optužila da ju je hvatao za grudi na snimanju glazbenog showa što se i vidi na snimci. ‘Bila sam dijete u to vrijeme i užasno sam se osjećala, a smijala sam se samo zato da se ne bih rasplakala’, rekla je Burton.

‘Ponašao sam se neprimjereno prema gđi Burton i zbog toga se iskreno ispričavam’, napisao je glumac nakon toga na Twitteru.

Nakon objavljenih videa javila se i vizažistica Annamarie Tendler koja je na Twitteru napisala: 'I ja bih voljela dobiti ispriku od Bena Afflecka koji me uhvatio za stražnjicu na dodjeli Zlatnih globusa 2014.' Potom je objasnila: 'Hodao je kraj mene, uhvatio me za stražnjicu i pritisnuo prstom. Nakon toga se ponašao kao da me samo ristojno htio zamoliti da se pomaknem, ali mi je umjesto toga slučajnop gurnuo prst u stražnjicu. Kao i većina žena u takvim situacijama, nisam reagirala, ali kasnije mi je svašta palo na pamet što bih mu rekla.'

Nakon nje se javila i komičarka Jen Statsky koja je ispričala da je te večeri nekoliko žena 'potiho' optužilo Afflecka za istu stvar. 'I ja sam bila tamo i nekoliko prijateljica mi se požalilo na isto iskustvo.'

Inače, nakon što su u javnost isplivale silne optužbe na račun utjecajnog filmskog mogula Harveyja Weinsteina koji je desetljećima sustavno zlostavljao žene, Affleck je na Facebooku objavio kako je tužan i ljutit te da mu je zlo od svega što je saznao o Weinsteinu. Međutim, glumac se izgleda zaletio jer ga je glumica Rose McGowan odmah prozvala i nazvala lažljivcem koji je sve znao, a šutio je.

Afera Weinstein tek vrh ledenog brijega u Hollywoodu?

Nove optužbe iznesene protiv holivudskog magnata i američkog producenta Harveyja Weinsteina ne prestaju potresati Hollywood, a mogle bi označiti početak razotkrivanja prakse spolnog uznemiravanja i zlostavljanja u tom hramu svjetske filmske umjetnosti.

Nakon prošlotjednog teksta objavljenog u New York Timesu, dosad je 29 žena javno optužilo holivudskog magnata za seksualno zlostavljanje.

Među njima su brojne slavne američke i strane glumice, ali i novinarke, scenaristice, asistentice i tajnice.

Nekoliko njih Weinsteina optužuje za silovanja, što on odlučno opovrgava.

Izolirana holivudska horror priča ili čest slučaj u Hollywoodu?

Je li posrijedi samo izolirana holivudska horror priča ili vrlo čest slučaj u Hollywoodu?, pita se novinar AFP-a.

Broj žena koje javno optužuju Weinsteina sve je veći. Među njima su i Oskarovke Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino, Angelina Jolie, a talijanska glumica Asia Argento kaže da ju je Weinstein silovao. Niz je dugačak: glumica Cara Delevigne, Lea Seydoux, Rosana Arquette, Emma de Caunes, Judith Godreche...

Izbačen i iz BAFTA-e

Moćnog je producenta otpustila tvrtka kojoj je bio na čelu, a od srijede više nije ni član britanske BAFTA-e koja ga je izbacila iz članstva.

Časopis Newyorker je objavio izvješće, koje je potvrdio i ABC o postojanju audio snimke kojom se potvrđuje da je Weinstein dodirivao jednu talijansku manekenku bez njezina pristanka. Tužiteljstvo u New Yorku snimku je ocijenilo "strašnom", no i "nedovoljnom da se dokaže kazneno djelo".

Distanca i zgranutost filmskih zvijezda i političara

Weinsteinova supruga, modna kreatorica Georgina Chapman napustila ga je nakon 10-godišnjeg braka, a od njega su se distancirale i brojne filmske zvijezde te političari, među kojima su i oni iz Demokratske stranke koje je magnat podupirao izdašnim donacijama.

Hillary Clinton izvijestila je da je "zgranuta, užasnuta i šokirana" objavljenim informacjiama, a "zgranutost i gađenje" zbog objavljenog izrazio je i bivši američki predsjednički par Barack i Michelle Obama.

Vrh ledenog brijega?

"U Hollywoodu je puno dobrih ljudi, no ima i gadova, ljudi pokvarenih do srži koji uspijevaju u tom miljeu jer je to svijet ubojica", kazao je za Afp konzultant Alex Ben Block, član redakcije specijaliziranog časopisa "The Hollywood Reporter".

Glumac i redatelj Rob Schneider je za internetsku stranicu TMZ kazao kako smatra da je Weinsteinova priča tek "vrh ledenog brijega", dodajući da je i sam na početku karijere bio žrtva spolnog uznemiravanja.

"I glumice i glumci su 'na svojevrsnoj vjetrometini'. Zbog toga im treba agent, a agenti su često odvratni. Voditelji castinga, producenti, redatelji, to je tako rašireno u filmskoj industriji", tvrdi Schneider.

Slučaj otvorio Pandorinu kutiju holivudskog licemjerja

Slučaj Weinstein otvorio je Pandorinu kutiju hipokrizije u Hollywoodu.

Glumica Rose McGowan na Twitteru je pokrenula kampanju za podnošenje ostavke čitavoga upravnog odbora tvrtke Weinstein, uključujući i Harveyeva brata Boba, suosnivača njihove producentske kuće.

"Svi su oni sve znali", kaže McGowan, koja se obrušila i na kolegu Bena Afflecka. Tvrdi da je i on znao za Weinsteinovo ponašanje.

"No taj mu je čovjek pomogao u karijeri, pa je odlučio šutjeti o svemu", tvrdi glumica.

Hina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:35