PROTESTI U SAD-u

VIDEO: SLAVNI GLUMAC JOHN CUSACK TVRDI DA GA JE TIJEKOM PROSVJEDA NAPALA POLICIJA Objavio i snimku okršaja: 'Jedan moj potez nikako im se nije svidio'

 
 Twitter

Slavnog glumca Johna Cusacka (53) napala je policija tijekom prosvjeda u Chicagu koji se održavaju diljem zemlje zbog ubojstva Georgea Floyda.

- Policajcima se nije svidjelo što snimam zapaljeni automobil pa su mi prišli s palicama te počeli udarati moj bicikl, napisao je Cusak uz video koji je objavio na svojim društvenim mrežama.

U videu se ne vidi što se točno događa, ali čuje se kako policija viče na njega i govori mu: "Miči se!" i zatim se čuju udarci po metalu. Nakon toga Cusak govori - "u redu, u redu, odlazim".

- Kada ne možete biti svjedoci onoga što se događa u vašem gradu, način na koji vidite svijet postaje strogo ilegalan, napisao je John.

Glumac na profilu svakodnevno objavljuje fotografije i videozapise prosvjeda ispod kojih poziva ljude da prosvjeduju protiv policijske brutalnosti, ali i da ne koriste nasilje.

Ljudi su izašli na ulice nakon smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca kojem je policajac pet minuta koljenom pritiskao vrat, dok je on molio za život.

Sept. 9, 2014 - Toronto, ON, Canada - TORONTO, ON - SEPTEMBER 9  -  Actor John Cusak poses for pictures  at  the ''Maps To The Stars'' premiere during TIFF (Toronto International Film Festival) at the Roy Thompson Hall    in Toronto on  September 9, 2014 Vince Talotta/Toronto Star,Image: 207103230, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:55