EMOTIVNA SJEĆANJA

VIDEO: VOZAČ PRINCEZE DIANE NAKON 20 GODINA U SUZAMA PROGOVORIO O KOBNOJ NOĆI 'Uvijek ću se osjećati odgovorno'

 
 Screenshot / YouTube

Prošlo je 20 godina otkako je princeza Diana poginula u prometnoj nesreći u Parizu, a javnost tek sad doznaje nepoznate detalje nesreće, kakvi su odnosi vladali među glavnim akterima, ali i kako su članovi kraljevske obitelji podnijeli gubitak.

Jedna od Diani bliskih osoba bio je njezin višegodišnji vozač Colin Tebbutt koji je po prvi puta nakon 20 godina progovorio o nesreći. U televizijskom intervjuu u emisiji ‘Good Morning Britain’ Colin se suzdržavao da se ne rasplače govoreći o posljedicama nesreće. Otkrio je da se otpočetka osjećao odgovornim što je nije on vozio te kobne noći, piše Hello.

- Uvijek se osjećate odgovorno - rekao je voditeljima Kate Garraway i Benu Shephardu u četvrtak.

Tebbutt je odmah nakon nesreće došao u bolnicu u Parizu gdje su prevezli tijelo princeze: - Pozvali su me da pomognem. Došao sam u bolnicu, tamo je bilo sve puno ljudi. Bilo je jako teško i emotivno vidjeti je kako leži na krevetu. Onda sam vidio da ljudi stoje i na krovu bolnice, što me zabrinulo jer soba nije imala zastore. Zato sam uzeo neke deke i stavio ih na prozore, ali onda nije zrak dolazio pa sam upalio ventilatore. Taj trenutak u životu ću pamtiti zauvijek jer su se princezi od puhanja pomaknule trepavice i kosa. To će mi zauvijek ostati urezano u sjećanju. Morao sam se okrenuti, izbaciti to iz glave i nastaviti raditi nešto.

Na pitanje što misli što se zapravo dogodilo u tunelu i što je uzrokovalo nesreću, rekao je kako misli da se radilo samo o prebrzoj vožnji, što je na koncu i istraga zaključila.

Premda su se s godinama zbližili, njihov je odnos bio strogo profesionalan, a Colin je priznao i da je tu uvijek bila ‘granica’ zbog njezinog kraljevskog statusa. - To je granica koju nitko ne smije prijeći. Obraćate joj se samo kad se ona vama obrati, to je ispravno. Ona je imala nešto kraljevsko u sebi. Često smo se zajedno vozili autom i imala je sjajan smisao za humor. Nikad se u dvije godine nismo ni porječkali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:49