IZAZVAO BURU

YOUTUBER POPULARAN I MEĐU HRVATSKOM PUBLIKOM ZGROZIO SVE Snimio čovjeka koji se ubio pa zbijao šale na njegov račun: 'Ma nisam ja to tako mislio'

 
Logan Paul
 Profimedia, Pacific coast news

Američka YouTube zvijezda s više od 15 milijuna pretplatnika Logan Paul našla se na udaru kritika nakon što je u objavi pokazao tijelo navodne žrtve samoubojstva, piše BBC.

U videu se moglo vidjeti kako Paul i njegovi prijatelji koračaju japanskom šumom Aokigahara, poznatom i pod imenom "šuma suicida".

Paul i njegovi prijatelji nešto vremena provedenog u "ukletoj" šumi nabasaju na ljudsko tijelo. Premda ih je otkriće šokiralo, nisu se mogli suzdržati od zbijanja šala.

Mnogi koji su vidjeli video njegov su postupak okarakterizirali kao "gnjusan" i "bezobrazan".

Paul je u međuvremenu uklonio video te se putem Twittera ispričao. "Počnimo s ovim. Žao mi je. Ovo mi se prvi puta dogodilo. Nikada se prije nisam suočio s ovakvim kritikama jer nikada nisam napravio ovakvu grešku. Okružen sam dobrim ljudima i vjerujem da donosim dobre odluke. Međutim, svejedno mogu pogriješiti", napisao je Paul.

"Nisam to napravio radi broja pregleda. Dovoljno sam gledan. Napravio sam to kako bih napravio nešto pozitivno, a ne uzrokovao monsun negativnosti. Htio sam podići svijest o samoubojstvima i prevenciji samoubojstava. Ja radim ova sr*nja svaki dan. Proteklih 460 i više dana sam snimao 15-minutnu televizijsku emisiju. Osoba bi mogla razumijeti da je lako zaboraviti na posljedice kada si fokusiran na trenutak."

Japan ima jednu od najvećih stopi samoubojstava među državama razvijenog svijeta, a šuma Aokigahara uživa reputaciju kao mjesto gdje osobe idu počiniti samoubojstvo.

Službenih podataka o tome koliko si je ljudi tamo oduzelo život nema, međutim diljem šume postavljeni su znakovi putem kojih se osobe moli da potraže pomoć te da si ne oduzimaju život.

U 15-minutnom videu koji je dio serije objava koje je Paul napravio u Japanu može se čuti kako Amerikanac sa svojim prijateljima tobože istražuje "ukletu" šumu.

Kada nabasaju na tijelo, jedan od Paulovih prijatelja kaže da se ne osjeća dobro. Paul ga potom pita je li ikada stajao pored mrtvaca te se nasmije. Identitet muškarca koji je navodno počinio samoubojstvo nije otkriven jer mu je lice skriveno.

O Paulovom se videu odmah po objavi počelo pričati na društvenim mrežama na kojima su mnogi ustvrdili da nije uspio u svojoj namjeri da podigne razinu svijesti o samoubojstvu. "Ne ideš u šumu suicida s kamerom i onda tvrdiš da to radiš iz želje da nekom pomogneš", rekla je Anna Akana putem Twittera.

"Znao je on što radi i gadi mi se", napisala je April. "Najgori dio je što njegove videe gledaju mala djeca, a on je objavio video u kojem se izruguje nad osobom koja si je oduzela život. Smeće od čovjeka", dodao je Francis Maxwell.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:08