KRALJICA MODNIH PISTA

'ZAŠTITARI SU MI ČUVALI ČAK I RUBLJE!' Supermodel o zlatnim '90-ima: 'Živjela sam kao rock zvijezda, a zbog jedne glupe odluke i danas se kajem...'

 
Cindy Crawford, Linda Evangelista, Karl Lagerfeld i Claudia Schiffer
 Guy Marineau / Starface / Profimedia

Zanosnu Claudiju Schiffer modni agenti otkrili su u noćnom klubu u njemačkom gradu Düsseldorfu, nakon čega je ova 180 centimetara visoka plavuša '90-ih žarila i palila svjetskim pistama te postala jedan od najtraženijih supermodela.

Sad, 30 godina poslije, Claudia, koja je u mladosti sanjala o karijeri pravnice, u intervjuu za britanski Elle osvrnula se na zavidnu karijeru i otkrila dosad nepoznate pikanterije iz svijeta mode.

- Bilo je to suludo vrijeme! Živjela sam poput rock zvijezde... Na svakoj reviji čuvali su me tjelohranitelji... Ne samo mene, nego i moju odjeću, čak i rublje - da, i grudnjake i gaćice! Jer svaki put kad bih izišla na pistu i vratila se, mojih stvari nije bilo, sve bi nestalo! Eto, zato je i moje rublje svojedobno moralo imati vlastite zaštitare - prisjetila se vrhunca karijere 49-godišnja Schiffer.

U nastavku intervjua otkrila je i zbog koje krive odluke se i danas kaje - naime, 1990. godine odbila je sudjelovati u snimanju kultnog spota za pjesmu "Freedom!" Georgea Michaela, u kojem su se pojavile njezine jednako slavne kolegice Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington i Tatjana Patitz.

- U to vrijeme radila sam s puno vrhunskih brendova i spot mi se nije uklapao u poslovnu strategiju... Tek sad vidim koliko sam bila glupa! - iskreno kaže njemačka ljepotica, a prenosi Daily Mail.

Osvrnula se i na starenje koje je, kaže, nimalo ne plaši.

- Pa ne moraju te cijeli život zvati lijepom! Naslušala sam se komplimenata i to će mi uvijek biti drage uspomene, ali treba znati 'predati palicu' sljedećoj generaciji - za mene je to prirodno, čemu zavist i ljubomora, to nema nikakva smisla - zaključuje Claudia.

370999 29: Fashion model Claudia Schiffer attends The American Fashion Awards 2000, June 15, 2000 at Avery Fisher Hall in New York City. (Photo by George De Sota/Liaison)
Getty Images
Claudia Schiffer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:50