PA ZAR I ON?

'ZBOG NJEGOVIH SAM NASRTAJA MORALA DATI OTKAZ' Dvije žene optužile slavnog astrofizičara Neila deGrasse Tysona za seksualno napastovanje

 Profimedia, TEMP Rex Features

Producenti i TV kuća koji stoje iza popularnog dokumentarnog serijala 'Cosmos', obećali su detaljno provjeriti nove optužbe o seksualnom nedoličnom ponašanju upućene protiv voditelja serijala Neila deGrasse Tysona, piše Independent.

'Upravo smo doznali za nove optužbe protiv deGrasse Tysona. Uzeli smo ih vrlo ozbiljno i analiziramo najnovije tvrdnje', stoji u zajedničkom priopćenju Foxa i Natioanal Geographica.

Naime, dvije žene su optužile Tysona da se prema njima nedolično ponašao. Riječ je o dr. Katelyn N. Allers, profesorici fizike i astronomije na Sveučilištu Bucknell te o Tysonovoj bivpoj asistentici, Ashley Watson.

Prva kaže da ju je Tyson seksualno napastovao 2009. na zabavi Američkog astronomskog društva, dok druga tvrdi da je zbog Tysonovih nasrtaja morala dati otkaz na poslu.

Podsjećamo, prošle godine je Tchiya Amet optužila Tysona da ju je silovao dok su još oboje išli na fakultet.

'Kredo serijala 'Cosmos' je pratiti dokaze gdje god oni vodili. Producenti serije u ovoj će situaciji napraviti isto. Odlučni smo u namjeri da sve detaljno istražimo kada ćemo donijeti i odluku o daljnjim akcijama', stoji u priopćenju producenata 'Cosmosa'.

Inače, nova sezona 'Cosmosa' počinje s emitiranjem 3. ožujka iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:00