POZLILO MU NAKON PRESUDE

ZDRAVSTVENI PROBLEMI HOLIVUDSKOG ZLOSTAVLJAČA Harvey Weinstein odvezen u bolnicu zbog bolova u prsima

Harvey Weinstein
 AFP

Bivši filmski mogul Harvey Weinstein, koji je u srijedu na sudu na Manhattanu u New Yorku osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnog napada i silovanja, prevezen je u bolnicu pošto je osjetio bolove u prsima, javlja u četvrtak agencija Reuters.

Weinstein je nakon izricanja presude osjetio bolove u prsima te je prevezen iz njujorškog zatvora Rikers u bolnicu Bellevue kako bi se liječio od "srčanih tegoba", priopćio je Weinsteinov glasnogovornik u emailu.

Prošli tjedan je u Bellevueu bivši filmski producent bio podvrgnut zahvatu ugradnje stenta, prenijelo je nekoliko američkih medija.

Porota je 24. veljače nekoć najutjecajnijeg holivudskog muškarca proglasila krivim za seksualni napad na asistenticu Mimi Haleyi i silovanje bivše glumice u usponu Jessice Mann, ali je oslobođen krivnje po najtežoj točki optužnice da je seksualni predator, po kojoj je mogao dobiti doživotni zatvor.

Pokret #MeToo, koji je nastao kao platforma protiv Weinsteinovih zlostavljanja i proširio se cijelim svijetom, odmah je u srijedu pozdravio izrečenu kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:34