POZLILO MU NAKON PRESUDE

ZDRAVSTVENI PROBLEMI HOLIVUDSKOG ZLOSTAVLJAČA Harvey Weinstein odvezen u bolnicu zbog bolova u prsima

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 12.03.2020. u 09:54

(FILES) In this file photo taken on January 23, 2020 Harvey Weinstein arrives at Manhattan Supreme Court for the second day in his rape and sexual assault trial. - Disgraced former movie mogul Harvey Weinstein was taken to New York's notorious Rikers Island jail on March 5, 2020, ten days after he was convicted of rape and sexual assault.
The 67-year-old
AFP

Harvey Weinstein

Bivši filmski mogul Harvey Weinstein, koji je u srijedu na sudu na Manhattanu u New Yorku osuđen na 23 godine zatvora zbog seksualnog napada i silovanja, prevezen je u bolnicu pošto je osjetio bolove u prsima, javlja u četvrtak agencija Reuters.

Weinstein je nakon izricanja presude osjetio bolove u prsima te je prevezen iz njujorškog zatvora Rikers u bolnicu Bellevue kako bi se liječio od "srčanih tegoba", priopćio je Weinsteinov glasnogovornik u emailu.

Prošli tjedan je u Bellevueu bivši filmski producent bio podvrgnut zahvatu ugradnje stenta, prenijelo je nekoliko američkih medija.

Porota je 24. veljače nekoć najutjecajnijeg holivudskog muškarca proglasila krivim za seksualni napad na asistenticu Mimi Haleyi i silovanje bivše glumice u usponu Jessice Mann, ali je oslobođen krivnje po najtežoj točki optužnice da je seksualni predator, po kojoj je mogao dobiti doživotni zatvor.

Pokret #MeToo, koji je nastao kao platforma protiv Weinsteinovih zlostavljanja i proširio se cijelim svijetom, odmah je u srijedu pozdravio izrečenu kaznu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo