DOSTA MU JE ZABRANA

'ŽELIM ISTODOBNO I JESTI I PUŠITI U RESTORANU' Slavni slikar zbog poroka se seli u Francusku: 'Ti ljudi znaju živjeti i uživati, hvala Bogu na njima'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2019. u 14:53

British artist David Hockney gives a press conference to speak about his exhibition 'Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature' showing at the Van Gogh Museum on February 27, 2019. Hockney was stuck in an elevator in the Conservatorium Hotel in Amsterdam for almost half an hour after he had given the press conference., Image: 416341611, License: Rights-managed, Restrictions: Netherlands OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Profimedia, AFP

David Hockney

 

Poznati britanski umjetnik David Hockney odlučio je otići iz Los Angelesa, gdje je živio 55 godina, a novi dom bit će mu, pohvalio se, u Normandiji u Francuskoj, objavio je Daily Mail.

- Ondje mogu napraviti dvostruko ili čak trostruko više posla... Vjerojatno mi nije preostalo još puno vremena i svoje posljednje dane želim proživjeti u Francuskoj, baš iz razloga što iznimno cijenim te dane koji su još preda mnom - rekao je 82-godišnji Hockney za Wall Street Journal o odlasku iz grada koji ga je proslavio u šezdesetima.

- Samo želim slikati... Želim istodobno i jesti i pušiti u restoranu. Hvala Bogu na Normandiji! Francuzi zbilja znaju živjeti, znaju uživati - dodao je David.

Što se tiče napuštanja Los Angelesa, kaže kako su Amerikanci postali previše rigorozni kad je pušenje u pitanju, a on se, dodaje, tog poroka "nikad neće odreći".

- Pušim već 60-ak godina, ali savršeno sam zdrav. Sad su mi 82... Koliko još vremena imam? Umrijet ću ili od pušačke ili nepušačke bolesti - zaključio je britanski slikar.

David Hockney at The Broad and Louis Vuitton Celebrate
Profimedia, Press Association

David Hockney

 

Inače, novi dom u Francuskoj kupio je lani, a isti ga je inspirirao i za njegovo najnovije umjetničko djelo, koje će premijerno biti izloženo na jesen na Manhattanu u New Yorku.

U razgovoru za Wall Street Journal Hockney je također opisao kako izgleda njegova svakodnevica u Francuskoj.

- Budim se rano kako bih gledao izlazak sunca, a zatim cijelo jutro radim u studiju. Oko podneva odem na ručak od četiri slijeda, to mi je ujedno i jedini obrok u danu, a jedem u obližnjem kafiću gdje ručak stoji samo 13 eura. Ponekad malo spavam poslijepodne i onda opet radim do kasno navečer - rekao je David.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo