FILM O ANDYJU WHITFIELDU

Žena slavnog glumca koji joj je umro na rukama: 'Nadopunjavali smo se i bili jedna osoba'

 Gaye Gerard / Getty Images

Glumac Andy Whitfield polako se penjao prema vrhuncu svoje karijere stekavši slavu ulogom u visokobudžetnoj seriji ‘Spartacus: Blood and Sand’ kad je saznao da boluje od karcinoma. Novi dokumentarac prikazuje njegov život i posljednje mjesece borbe s ne-Hodgkinovim limfomom. Preminuo je u 39. godini života.

U intervjuu za Daily Mail Australia njegova udovica Vashti rekla je da je zbog dokumentarca silno sretna, ali i tužna u isto vrijeme. Govorila je o njihovoj rijetkoj ljubavi i povezanosti te životu koji gradi s njihovom djecom pet godina nakon Andyjeve smrti.

Whitfield se 18 mjeseci borio s teškom bolešću, a priču o tome zabilježila je redateljica i scenaristica Lilibet Foster u dokumentarcu 'Be Here Now: The Andy Whitfield Story'. Vashti kaže kako joj je film sad prilika za ponovno druženje s pokojnim mužem: ‘Sad se opet možemo družiti i mogu ga gledati kao oca i trenutke koje sam dijelila s ljubavi svog života.’

Vashti živi u Sydneyju s njihovo dvoje djece, sinom Jessejem (11) i kćerkom Indigo (8) s kojima pokušava voditi normalan život.

Andy Whitfield bio je inženjer koji je u Australiji odlučio postati glumac. Veliku je priliku dobio upravo u seriji 'Spartacus', no početkom snimanja druge sezone dijagnosticiran mu je rak.

'Nadopunjavali smo se i bili jedna osoba', rekla je Vashti. Nakon osam mjeseci borbe s rakom umro je supruzi na rukama. Film 'Be Here Now’ sniman je od trenutka kad je saznao da ima još šest mjeseci života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:42