MARINA TUCAKOVIĆ

ŽIVOTNA DRAMA AUTORICE ČITAVOG NIZA MEGAHITOVA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI Žena koja je surađivala s najvećim glazbenim imenima u teškom je stanju

 
Marina Tucaković
 Pedja Milosavljević / CROPIX

Autorica nekih od najvećih hitova na prostoru bivše Jugoslavije, Marina Tucaković, bori se za život, piše srpski Telegraf.

Kako doznaju, već se nekoliko tjedana liječi na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Nije poznato o kojem se obliku teške bolesti radi, no izvor je za srpski medij potvrdio da je stanje prilično loše:

‘Svi na Institutu se maksimalno trude pomoći Marini i maksimalno joj olakšati teške dane i bitku za život.’

Trenutno prima terapiju i javnost se nada da će ‘big mamma srpske estrade’, kako joj tepaju, pobijediti bolest.

Najpoznatija srpska autorica uglazbljenih stihova rođena je 1953. U Beogradu, a prvi hit koji je napisala bila je pjesma ‘Dodirni mi kolena’ grupe Zana. Premda je pjesma doživjela brojne prepjeve, u Hrvatskoj je najpoznatija Severinina verzija. Pisala je za najveće srpske zvijezde, a surađivala je i sa Zdravkom Čolićem, Oliverom Dragojevićem, Toše Proeskim, Borisom Novkovićem, Doris Dragović, grupom Magazin, Bijelim dugmetom, Mišom Kovačem i mnogima drugima.

Za Olivera je napisala jedan od najvećih hitova - ‘Što to bješe ljubav’, a za Mišu Kovača niz pjesama na albumu ‘Malo mi je jedan život s tobom’ - ‘Svi pjevaju, ja ne čujem’, ‘Malo mi je jedan život s tobom’, ‘Duša mi je prazna’ i ‘Niko ne zna, kako mi je’.

U braku je sa skladateljem Aleksandrom Futom Radulovićem s kojim ima sina Milana. Obitelj je 2008. godine pretrpjela veliku tragediju kada je Marinin i Futin sin Miloš preminuo u 24. godini, piše Telegraf.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:22