OTKRIO U MEMOARIMA

ŽIVOTNA DRAMA ELTONA JOHNA: PJEVAČ BIO NA KORAK DO SMRTI 'Dijagnosticirali su mi rak, a na operaciji se sve zakompliciralo, dobio sam infekciju...'

Elton John i David Furnish
 Stephane Mahe / REUTERS

Slavni glazbenik Sir Elton John bio je korak do smrti kad je pokupio infekciju nakon uspješne operacije raka prostate prije dvije godine, otkrio je sad u memoarima, piše Guardian.

72-godišnjem pjevaču dijagnosticirali su rak prostate 2017. godine. Odlučio se za operaciju umjesto kemoterapije jer nije htio neizvjesnost. U memoarima nazvanima ‘Me’, koje u dijelovima objavljuje britanski Daily Mail, napisao je da je operacija u Los Angelesu bila posve uspješna, no problemi su nastali nakon 10 dana.

- Ispostavilo se da sam razvio rijetku komplikaciju od operacije - napisao je dodajući da je u bolnici u Londonu potom ležao 11 dana i napominjući da je u jednom trenutku bio '24 sata od smrti'. Nije mogao zaspati jer se svake noći pitao hoće li umrijeti. Zbog toga je i odlučio završiti s turnejama u karijeri, a tome je pridonijela i želja da više vremena provodi s mužem Davidom Furnishem i njihovim sinovima Zacharyjem i Elijahom.

- Dok sam ležao u bolnici, sam, usred mrkle noći, molio sam se: molim te, ne daj da umrem; molim te, daj da još jednom vidim svoju djecu; molim te, daj mi da poživim još malo duže - opisao je u memoarima i dodao:

- Na neki čudan način osjećao sam da je upravo taj period proveden na oporavku u bolnici odgovor na moje molitve. Ako želite više vremena, morate naučiti tako živjeti, morate usporiti. Kao da mi je netko pokazao drugu stranu života, život koji volim više od odlaska na turneje i od izlazaka na pozornicu. Glazba mi je uvijek bila najvažnija stvar na svijetu, ali više nije zvučala ni blizu toliko dobro kao Zachary koji opisuje što se dogodilo Cubsima ili na nogometnom treningu. Svaka sumnja koju sam imao oko završetka turneja, rasplinula se.

U knjizi je John također otkrio neke nepoznate detalje o svom odnosu s pokojnom princezom Dianom. Poznato je da su bili bliski, no neko vrijeme nisu razgovarali. Uzrok svađe bilo je to što je Diana odustala napisati uvod u knjigu o njegovim zakladama za borbu protiv AIDS-a. Pomirili su se na dan kad je ubijen slavni dizajner Gianni Versace u srpnju 1997. Diana je poginula mjesec i pol dana kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:32