UOČI BAFTA

ZVIJEZDA 'HARRYJA POTTERA' POKAZALA IZNIMNU DAREŽLJIVOST Emma Watson donirala više od osam milijuna kuna žrtvama spolnog uznemiravanja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2018. u 18:03

Emma Watson attends the 19th annual InStyle and Warner Brothers Golden Globes After-Party at the Beverly Hilton in Beverly Hills, California on January 7, 2018. Photo by /UPI, Image: 359547131, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI
Profimedia, UPI

 

Britanska glumica Emma Watson donirala je milijun funti (1,13 milijuna eura, odnosno više od 8 milijuna kuna) zakladi za podršku ženama žrtvama spolnog uznemiravanja koju je predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije satima prije svečanosti dodjele nagrada Bafta u nedjelju navečer.

Zakladu za pravdu i jednakost (Justice and Equality Fund) je u kolumni objavljenoj u nedjelju predstavilo 190 žena filmske i televizijske industrije u Ujedinjenom kraljevstvu koje su se mobilizirale nakon otkrića brojnih skandala.

"Zajedno možemo okončati zlostavljanje i nekažnjivost", napisale su potpisnice i precizirale da se njihova akcija ne ograničava samo na sektor zabave već se proširuje i na sva područja društva, medija i politike.

Osim Emme Watson, brojne britanske zvijezde su dale doprinose, među kojima Keira Knightley, Jodie Whittaker i Emma Thompson kojima su se pridružili i muškarci među kojima i Tom Hiddleston koje je dao 10.000 funti.

Očekuje se da će večeras na dodjelu Bafta nagrada brojne zvijezde doći u crnome, kao što su već potvrdile glumice Margot Robbie i Allison Janney, u znak prosvjeda protiv skandala u koje su upletena velika imena filmske industrije poput Harveyja Weinsteina. Neke će na crvenom tepihu pratiti priznate aktivistice, posebno povezane s platformom Everyday Sexism Project.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo