MAJKA I BEBA ODLIČNO

SUPRUGA TOMISLAVA KARAMARKA RODILA KĆERKICU KATE Razdragani otac dobio je samo pet minuta da na intenzivnoj poljubi suprugu i kćer

Ana je u Petrovoj bolnici rodila carskim rezom, a sve se odvijalo pod budnim okom dr. Pavla Planinića
Zagreb, 150215.Markov trg.Svecana predsjednicka inauguracija novoizabrane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarovic na Trgu sv. Marka.Na fotografiji: Ana Saric i Tomislav Karamarko.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Supruga Tomislava Karamarka, Ana Šarić, rodila je jučer, na sam Dan neovisnosti, kćerkicu Katarinu u Klinici za ženske bolesti i porode u Zagrebu, popularno zvanoj Petrova. Prvo dijete čelnika najjače oporbene stranke u Hrvatskoj, HDZ-a, i marketinške stručnjakinje iz Splita rodilo se u 9.25 sati. Malena Kate, na svijet donesena carskim rezom, ima 3480 grama i dugačka je 50 centimetara. U bolnici doznajemo da su i majka i djevojčica odlično.

Tim vrsnih ginekologa

Ana Karamarko na zahvat je stigla u ranim jutarnjim satima, a carski je rez obavio dr. Pavao Planinić s prof. dr. Antom Ćorušićem i dr. Velenom Radošević. Nakon poroda Ana premještena na intenzivnu skrb, a već danas očekuje je boravak na odjelu. U 10.45 sati u Petrovu je dojurio Karamarko, u društvu svog prijatelja liječnika KBC-a na Rebru. Dočekao ih je dr. prof. Ćorušić, a u posjetu kod supruge i kćeri zadržao se oko pet minuta, koliko mu je dopušteno. Pola sata kasnije u bolnicu je, doznajemo, stigla i Karamarkova majka Kata, po kojoj je djevojčica, očito, i dobila ime, zajedno s unučadi Lanom i Martinom, danas tinejdžerima, Karamarkovom djecom iz prvog braka, s Enisom Muftić.

Foto: Ana i Lana (Srđan Vrančić / CROPIX)

Foto: Martin i Tomislav Karamarko (Facebook)

Četiri dana prije poroda Ana je stigla u Petrovu kasno navečer u pratnji prijateljice na posljednji pregled. Trudnoću je vodila u jednoj privatnoj ginekološkoj ordinaciji, a za porod je odabrala najstarije rodilište u Hrvatskoj.

U formi do zadnjeg dana

Uobičajeni boravak u rodilištu nakon carskog reza je šest do osam dana, a nakon toga, bude li sve u redu, mama i malena Kate bit će puštene kući. Atraktivna crvenokosa Splićanka očito se sve do samog poroda osjećala dobro jer su je viđali kako šeće centrom grada. Da će dobiti treće dijete, predsjednik HDZ-a jučer ujutro nije dao ni naslutiti odgovarajući na novinarska pitanja o aktualnim političkim temama nakon što je s izaslanstvom stranke u 10 sati položio vijence i zapalilo svijeće na Oltaru domovine i na Mirogoju pred Zidom boli te na grobu utemeljitelja stranke, dr. Franje Tuđmana.

Privatni život Tomislav Karamarko ni inače ne izlaže očima javnosti. Tako je bilo i kada je s Anom Šarić sklopio brak 24. svibnja, dan prije svog 56. rođendana. Zavjete su razmijenili bez puno pompe, u nedjelju u večernjim satima u zagrebačkoj crkvi Svetog Križa u Sigetu. Obredu su prisustvovali samo kumovi para. Ona je za kumu uzela svoju prijateljicu, ekonomisticu Zrinku Bubanović, a kum Tomislava Kramarka bio je prim. dr. Milivoj Novak, voditelj Intenzivnog odjela Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb. Kako bi bili sigurni da će se vjenčanje odviti daleko od očiju javnosti, navodno su i kumovi tek u posljednji trenutak doznali gdje će se vjenčanje održati. Jedini nakit koji je mladenka, uz Tiffanyjev vjenčani prsten, na vjenčanju nosila bila je Tiffanyjeva narukvica koju joj je darovala njezina mlađa sestra Jelena.

Jednostavna vjenčanica

Odjevena je bila u jednostavnu bijelu haljinu kupljenu u Zagrebu, a na nogama je imala zlatne štikle ukrašene cirkonima. Skromno slavlje nakon obreda nastavilo se u jednom zagrebačkom restoranu, gdje su se mladencima i kumovima pridružila i Karamarkova djeca iz prvog braka, s kojima je Ana u odličnim odnosima. U trenutku izricanja sudbonosnog “da” bila je u četvrtom mjesecu trudnoće, no trudnički trbuščić tada se još nije isticao. Ime Katarina, odmila Kate, za kćerkicu su odabrali još prije nekoliko mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:51