OŠTRA KRITIKA

TEREZA BEZ DLAKE NA JEZIKU OPALILA PO DOMAĆOJ GLAZBENOJ SCENI ‘Mrav nosi teret’. Mislim, kako mrav nosi teret ljubavi? 'Nosi mi se bila boja?'

    AUTOR:
    • Klara Rožman

  • OBJAVLJENO:
  • 20.04.2018. u 13:09

Split, 080717.
Na Prokurativama se odrzava zavrsna vecer 57. izdanja Festivala zabavne glazbe Split 2017 i veceras su u zivo predstavljene nove festivalske pjesme 2017. Na fotografiji: Tereza Kesovija
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Tereza Kesovija (79) na RTL-u oštro je kritizirala domaću glazbenu scenu.

- I Mozart je pisao zabavne pjesme, ali nigdje nije bio na granici jeftinoće, kiča. Ovo danas, ovi pjesmuljci, to je katastrofa.

Sjećam se jedne pjesme: ‘Mrav nosi teret’. Mislim, kako mrav nosi teret ljubavi? Nosi mi se bila boja? Ako ti se nosi bila boja, što moraš vikati da ti se nosi bila boja - rekla je Tereza koja se osvrnula i na kolegice koje se podvrgavaju estetskim zahvatima:

- One mlade žele biti još mlađe, s čime se ne slažem jer kad si mlad, onda si lijep i nemaš što popravljati. Ako ideš mijenjati nosinu, mijenjaš cijelu fizionomiju. Valjda što je žensko lice ljepše, prije dobije posao, može biti i gluplja, ali barem dobro izgleda - ironična je bila legendarna glazbenica, koja će 13. svibnja velikim koncertnim spektaklom "To sam ja" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu obilježiti 60 godina karijere.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo