NAPALA GA NA TWITTERU

'TI SI KOPILE, A TVOJI CRTEŽI SU PRLJAVO SMEĆE!' Poznati kanadsko-američki komičar objavom karikature na sebe navukao gnjev Mussolinijeve unuke

 
Jim Carrey, Alessandra Mussolini
 / Getty Images

Osim što je proslavljeni komičar, Jim Carrey (57) također je i karikaturist, koji svojim crtežima najčešće kritizira politiku aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ali prošlu subotu obrušio se i na fašistički režim.

Glumac je, naime, na Twitteru objavio svoju najnoviju karikaturu koja prikazuje obješene Benita Mussolinija i njegovu ljubavnicu Claru Petacci.

- Ako se pitate čemu vodi fašizam, samo pitajte Benita i Clarettu - napisao je Carrey kraj crteža, koji je razbjesnio 56-godišnju desničarku Alessandru Mussolini, unuku zloglasnog talijanskog diktatora.

- Ti si kopile! - komentirala je ljutita Alessandra komičarevu objavu koju je "lajkalo" više od 83.000 ljudi, ali nije se zaustavila samo na tome.

Ubrzo je na svom profilu na Twitteru Jimove crteže nazvala "prljavim smećem", a u nizu novih objava pozvala je glumca, inače rođenog u Kanadi, da se u budućim karikaturama osvrne na povijest vlastite domovine (SAD-a). Tako mu je, između ostaloga, predložila da nacrta strahote izazvane bacanjem atomske bombe ili nešto na temu rasizma.

Talijanska političarka, koja je svojedobno pozirala gola za časopis Playboy, a okušala se i kao pjevačica te glumica, žustro se svađala i s drugim korisnicima Twittera koji su na spomenutoj društvenoj mreži kritizirali njezina pokojnog djeda Benita Mussolinija.

Jim Carrey još nije reagirao na Alessandrine izljeve bijesa.

Podsjetimo, Mussolini i Petacci pogubljeni su 28. travnja 1945. godine, nakon čega su njihova tijela bila obješena naglavačke u Milanu, gdje se razjarena javnost iživljavala nad njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:12