SVE ZA SPAS DUŠE

PARTY PA CRKVA Splitsko-makarska nadbiskupija 'hodočasnicima' s Ultre otvorila vrata crkve!

 Zvonimir Barisn / Hanza Media

U Splitu sutra počinje megafestival elektronske glazbe Ultra Europe festival. Očekuje se da će festival posjetiti preko 150. 000 mladih iz cijelog svijeta koji će tijekom vikenda uživati u spektaklu kakvom nema premca na ovim prostorima.

No, da ne bi sve ostalo na "prizemnim" zadovoljstvima, pobrinula se Splitsko-makarska nadbiskupija koja je preko medija poslala priopćenje posjetiteljima Ultre u kojemu navodi kako će u prigodi Ultra Europe festivala biti "otvorena srca prisutni među mladima kako bi svjedočili kršćansku nadu":

- U Svetoj godini milosrđa mjesna Crkva odgovara Kristovoj zapovijedi ljubavi prema bližnjima pokazujući, kroz duhovna i tjelesna djela milosrđa, svoju blizinu svima koji su u potrebi. Stoga u prigodi Ultra Europe festivala, koji se odvija na stadionu Poljud u Splitu, otvorit ćemo vrata naših crkava za molitvu i sakrament pomirenja, i bit ćemo otvorena srca prisutni među mladima kako bismo svjedočili kršćansku nadu - kazali su iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Dakle, ako se ekipa s Ultre nakon danonoćnog partijanja osjeti isprazno, u potrebi za duhovnom obnovom, vrata Crkve za njih su otvorena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:38