PARTIJANERI SELE NA BRAČ

ZADNJA VEČER ULTRE NA POLJUDU Na festival došlo 150 tisuća ljudi: 'Split je opet briljirao'

 Božidar Vukičević / CROPIX

Splitski dio Ultra Europe festivala, koji je zbog jake bure trajao dva umjesto tri dana, završava u noći s nedjelje na ponedjeljak, a po procjeni organizatora privukao je oko 150 tisuća ljudi iz 143 zemlje svijeta.

Posljednjeg dana na splitskom stadionu Poljud nastupila su zvučna imena elektronske glazbe među kojima su Bass Jackers, Markus Schulz, David Guetta, Gouryella, Afrojack, Martin Garrix, te Hardwell, a u ponedjeljak partijaneri "sele" na Brač u Zlatni rat gdje će se održati Ultra Yacht Regatta, dan poslije predviđen je Ultra Beach 2016 u Amfori na Hvaru, a zadnja je destinacija u srijedu Vis.

Festival je održan u Splitu četvrtu godinu zaredom, ove godine sa 160 izvođača, koje uz brojne domaće prati i 500 stranih novinara. Osim što Ultra Europe traje najduže od svih Ultra festivala, ove je godine zbog nadoknade otkazanog programa i redovnog programa u drugom danu postao i najduži po neprekidnom trajanju programa od 16 sati.

Luka Jureško iz Odjela komunikacija Ultra Europe festivala pohvalio je rad gradskih i hitnih službi te zahvalio gradu Splitu. "Zaista je sve proteklo u najboljem redu i Split je po tko zna koji put opet briljirao. Vjerujem da se vidimo i sljedeće godine", kazao je Jureško.

Zahvaljujući Ultra Europe festivalu u splitsku je zračnu luku proteklih dana stiglo 90 tisuća putnika, od čega 60 posto izvan Europske unije. Svi koji su imali karte za prvu večer festivala, a nisu ga mogli pratiti zbog otkazivanja bit će obeštećeni, poručuju organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:14