SAMO SNIMKA NA HTV-u

Umjesto prijenosa dodjele Oscara gledat ćemo filmove ‘Narednik James’ i ‘Milk’

ZAGREB - Svi koji su odlučili pripremiti zakusku i pozvati prijatelje na kasnonoćno gledanje 83. dodjele Oscara, morat će druženje otkazati jer izravnog prijenosa na Hrvatskoj televiziji ove godine neće biti.

Umjesto izravnog prijenosa s crvenog tepiha ispred hollywoodskog Kodak Theatrea, gledatelji će u večeri dodjele 27. veljače moći uživati u filmovima dobitnicima Oscara - “Naredniku Jamesu”, koji se prošle godine okitio sa šest dragocjenih kipića, i “Milku”, zbog kojeg je Sean Penn nagrađen Oscarom za glavnu mušku ulogu 2009. godine.

Razlog ukidanja izravnog prijenosa i odluke da se 1. ožujka emitira skraćena snimka, navodi urednik Stranog programa HTV-a Đelo Hadžiselimović, prije svega je mala gledanost.

Oni koji gledaju uvijek prigovaraju

- Ako pokazatelji gledanosti imaju relevantnost, izravni prijenosi gotovo uopće nisu gledani, a i oni malobrojni koji gledaju izravni prijenos uvijek imaju prigovora. Ne sviđa im se izbor gostiju komentatora, pa im redovito smeta simultani prevoditelj i imaju prigovore na njegovo prevođenje. Uistinu nema smisla da radimo prijenos i angažiramo ekipu za taj uski krug nezadovoljnika. Nema izvlačenja na recesiju, kako neki kažu, iako ni to nije nevažno - objašnjava Hadžiselimović. Dodaje da snimka dodjele najprestižnije filmske nagrade uvijek ima veću gledanost.

- Snimku obradimo, izdvojimo najzanimljivije i gledatelji uvijek budu zadovoljni. Izgleda da vole uređene snimke, bez simultanog prevoditelja, pa ćemo im to i dati - ističe. Počast nagradi Oscar, smatra, odat će filmovima “Narednik James” i “Milk”.

- Misim da je izbor aktualnog, višestrukog dobitnika Oscara stvarno nešto što nema nijedna druga televizija, a to prikazati na dan Oscara je odavanje počasti toj nagradi. Te smo filmove čuvali baš za ovakvu prigodu - otkriva Hadžiselimović.

Iako gledatelji HTV-a neće biti izravni svjedoci dodjele, oni znatiželjniji neće morati čekati snimku nego će događanja u Kodak Theatreu sigurno moći pratiti preko raznih filmskih portala. Prema prognozama filmskih kritičara koji već mjesecima razglabaju o nominiranima, britanski glumac Colin Firth može biti poprilično siguran da će kući otići sa zlatnim kipićem. Firth je nominiran za glavnu mušku ulogu u filmu “Kraljev govor”. Konkuriraju mu Javier Bardem za ulogu u filmu “Biutiful”, Jeff Bridges za film “Čovjek zvan Hrabrost”, Jesse Eisenberg za ulogu u filmu “Društvena mreža” i James Franco za film “127 sati”. U utrici za Oscara za najbolji film su “Kraljev govor”, “Crni labud”, “127 sati”, “Društvena mreža”, “Čovjek zvan Hrabrost”, “Zima do kostiju”, “Priča o igračkama 3”, “Djeca su u redu”, “Početak” i “Borac”.

Voditelji Franco i Hathaway

Oscara za najbolju glumicu mogu dobiti Natalie Portman za ulogu u “Crnom labudu”, prema mišljenju mnogih i glavni favorit, Jennifer Lawrence za film “Zima do kostiju”, Nicole Kidman za ulogu u “Zečjoj rupi”, Annette Bening za film “Djeca su u redu” i Michelle Williams za ulogu u “Plavom Valentinovu”.

Ovogodišnju dodjelu vodit će James Franco i Anne Hathaway , a osim prošlogodišnjih dobitnika Oscara - Jeffa Bridgesa, Sandre Bullock, MoNique i Christopha Waltza, prezenteri na dodjeli bit će, zasad, Annette Bening, Cate Blanchett, Robert Downey Jr., Tom Hanks, Nicole Kidman, Hugh Jackman, Jude Law i Reese Witherspoon. Publiku na dodjeli će, među ostalima, zabavljati Celine Dion i Gwyneth Paltrow.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:02