S ELTONOM JOHNOM

2CELLOS U NEW YORKU Hrvatski dvojac nastupa u Madison Square Gardenu

'Suvišno je uopće komentirati što za jednog glazbenika znači nastupiti u Madison Square Gardenu. To je Meka za sve glazbenike, predstavlja vrhunac nečije karijere i san svakog glazbenika je da barem jednom u životu tamo nastupi', ističe se u izjavi za javnost popularnog dvojca 2Cellos.

'Počašćeni smo da ovako mladi imamo tu čast nastupiti tamo i to dvije večeri za redom, a već za tjedan dana nastupit ćemo u još jednom hramu glazbe, pariškoj Olympiji, tri večeri za redom. Ovo je bila izrazito plodna godina za nas!', ustvrdili su Stjepan Hauser i Luka Šulić.

Njihov newyorški koncert održava se u sklopu velike svjetske turneje Eltona Johna, na kojoj svojim aranžmanima otvaraju koncerte, a nakon solo točaka u New Yorku će mu se pridružiti na pozornici i svirati ostatak koncerta.

Nakon New Yorka 2Cellos putuju u Europu, gdje će do Božića nastupiti i u drugim prestižnim koncertnim dvoranama. Osim u Parizu nastupit će u Moskvi, Pragu, Stockholmu, Oslu, Bruxellesu, Istanbulu. Za njihovu turneju po Japanu, koja je najavljena za ožujak iduće godine, ulaznice su rasprodane u samo sat vremena.

Dvojac, koji je planetarnu slavu ostvario u samo nekoliko godina otkad su obradili pjesmu Michaela Jacksona, imao je prošle godine iznimno uspješan koncert i u zagrebačkog Areni. S tog koncerta nedavno je objavljen DVD 'Live at Arena Zagreb' u nakladi diskografske kuće Sony, koji obara rekorde prodaje u Brazilu i Japanu, a uskoro izlazi i u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:56