LJUBAVNICA NOGOMETAŠA

BILA JE MALOLJETNA PROSTITUTKA Za seks su joj plaćali čak i Ribery i Benzema

Suđenje dvojici francuskih nogometaša jer su plaćali seksualne usluge tada maloljetnoj Zahiji Dehar

Mediji su od nje, mimo njezine volje, prije gotovo četiri godine napravili zvijezdu i od tada je prate u stopu. Danas 21-godišnja Zahia Dehar njihovu je pozornost odlučila okrenuti u svoju korist. Ona je danas slavna kreatorica i Lagerfeldova muza. Uskoro u slavnoj pariškoj ulici mode 21-godišnja Zahia Dehar otvora ekskluzivni dućan luksuznog donjeg rublja na čak 300-tinjak četvornih metara. No, njezin uspon na modni tron nije oduvijek bio bajkovit, a svojih se početaka danas ne voli ni prisjećati. U nedavnom je intervjuu francuskoj televizijskoj postaji TF1, prvom nakon velikog skandala 2010., priznala da je danonoćno šest mjeseci plakala zbog javnog poniženja nakon što se kao bivša prostitutka našla u žarištu seks-skandala s dvojicom istaknutih francuskih nogometaša. “Bilo je strašno, mislila sam da za mene više nema budućnosti.”

Blaže kazne?

Gotovo četiri godine nakon objave skandala u javnosti, na pariškom je sudu jučer trebalo početi suđenje nogometnim zvijezdama Bayerna i Real Madrida, 30-godišnjem Francku Ribéryju i 25-godišnjem Karimu Benzemau. Dvojicu nogometaša tereti se da su u više navrata tijekom 2008. i 2009. plaćali seksualne odnose s tada maloljetnom Zahijom Dehar.

Iako je prostitucija u Francuskoj legalna, seks s maloljetnicom mogao bi ovu dvojicu vrhunskih nogometaša teoretski koštati i do tri godine zatvora i 450 tisuća eura. No, francuski će reprezentativci vrlo vjerojatno proći tek s blažim kaznama, jer je i sama Zahia tvrdila da im nikada nije otkrila godine. Upravo se na tome temelji i obrana nogometaša koji preko svojih odvjetnika tvrde kako ni u jednom trenutku nisu znali da je Zahia bila maloljetna. Prema informacijama iz spisa, navodi se da je Zahia, u vrijeme kada je imala seksualne odnose s nogometašima, imala 15, odnosno 16 godina te kako je svojim “klijentima” tvrdila da joj je 18.

Iako je za nju danas skandal s francuskim nogometnim zvijezdama tek “zagrada koju bi voljela konačno zatvoriti”, u jednom je intervjuu Zahia potvrdila da je u travnju 2008. bila rođendanski poklon Francku Ribéryju. Veznjak Bayerna za provod u luksuznom hotelu u Münchenu platio joj je 700 eura. Susret je potvrdio i sam Ribéry.

Okaljana slika

Iako od početka izbijanja skandala uvjerava kako nije znao da je Zahija tada bila maloljetna, kao niti da je na zabavu pozvao prostitutku, Ribéry priznaje da joj je dao novac, 200 eura, ali ne za seksualne usluge, već za taksi do zračne luke.

Istražitelji tvrde i da je vratar Real Madrida Benzema za seks sa Zahijom u svibnju 2008. platio 500 eura. No Benzema tvrdi da sa starletom nikada nije imao seksualne odnose.

Skandal je prvi put objavljen uoči Svjetskoga nogometnog prvenstva 2010., a njime je dodatno okaljana slika francuskih nogometaša, već tada ozbiljno narušena internim prepucavanjima i optužbama, ali i zbog njihova sudjelovanja u raskalašenim zabavama.

Odgođeno ročište

Inače, francusko je tužiteljstvo još prošle godine odustalo od optužbi protiv dvojice nogometaša, smatrajući kako slavni veznjak Bayerna i napadač Real Madrida nisu mogli znati godine Zahije Dehar. No, njegovo mišljenje nije dijelio istražni sudac koji je, nakon dvije godine istrage, naložio nastavak procesa odnosno suđenje. Očekivano, niti jedan od troje protagonista jučer se nije pojavio na sudu, a suđenje je zbog proceduralnih pitanja prebačeno za siječanj 2014. godine.

U međuvremenu je lijepa Zahia skandal s francuskim nogometašima odlučila i višestruko unovčiti vodeći se onom starom narodnom “nije svako zlo za zlo” i okrenuti novu stranicu u svom životu. Zahia Dehar danas krasi naslovnice najpoznatijih modnih časopisa poput V magazina ili Vanity Faira. U samo nekoliko godina postala je poznata dizajnerica luksuznog seksi donjeg rublja. Oduševljen njezinom ljepotom i romantičnim prikazom povijesne francuske kurtizane, postala je muza i kreativna inspiracija velikom Karlu Lagerfeldu. Svoje kolekcije ekskluzivnog donjeg rublja redovito predstavlja na Pariškom tjednu mode. Na njezinim revijama uvijek su gužve, a poznata lica sjede u prvim redovima. Uskoro će svoja vrata najprije otvoriti pariški luksuzni koncept boutique u kojem će klijentice u isto vrijeme moći isprobavati najnovije modele atraktivnog donjeg rublja, ali i uživati u najrazličitijim kolačima i drugim, slatkim, gurmanskim delicijama. “Kolači su kao žene - slatki i lijepi!” govori o konceptu svog novog dućana Zahia.

Modne vode

Nakon pariškog Zahia planira i internacionalni probitak te je već najavljeno otvaranje sličnih dućana u New Yorku i u Tokiju.

Danas ima svog osobnog vozača, a u njezinoj su stalnoj pratnji i osobni frizer i šminker. Na svoje luksuzne krpice navodno troši bogatstvo. Proboj u modne vode za Zahiju predstavlja ostvarenje njezinih mladenačkih snova. Iako tvrdi da je posao starlete i prostitutke daleko iza nje, prostor za maštu ostavljaju priče prema kojima njezine poslovne pothvate i rastrošni način života plaća tajni investor iz Hong Konga, svojevrsni “First Mark Investments”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:40