TENA TADIĆ

DOBILA ULOGU U 'TRI OTPADNIKA I HRČAK' Kći Zorana Tadića ima inozemni debi u danskoj hit-komediji koja se snima u Istri

 Privatni album

Danski film “Tri otpadnika i hrčak” (Alle for tre), treći nastavak komedije koja je veliki hit u danskim kinima, počeo se snimati u Istri. Snimanje će trajati do 30. travnja u Oprtlju, Motovunu, Barbanu, Puli, Balama, kao i u riječkoj industrijskoj zoni Kukuljanovo. Režiser je Rasmus Heide, u glavnim ulogama su Rasmus Bjerg, Mick Ogendahl i Sonja Richter. Za treći nastavak koji se snima u nas izabrani su i neki hrvatski glumci: Zlatko Burić, nekadašnji pripadnik Kugla glumišta koji je hrvatsko-danski glumac i već je igrao u više danskih ostvarenja, zatim Sven Jakir, epizodist iz većeg broja hrvatskih tv serija, iskusniji Draško Zidar (Glas naroda, Počivali u miru, Crno-bijeli svijet, Takva su pravila), kao i mlada Tena Tadić, kći pokojnog velikana hrvatske filmske režije Zorana Tadića (Nepokoreni grad, Ritam zločina, Ne daj se Floki, Treća žena…).

U filmu tumači mladu

Dvadesetšestogodišnjoj glumici koja je dosad igrala u Radićevoj “Kotlovini”, pa u tv seriji “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”, te će se pojaviti ovo ljeto u Puli u najnovijem filmu Snježane Tribuson “Sve najbolje”, ovo je prvo sudjelovanje u nekoj inozemnoj filmskoj produkciji.

- Do angažmana u danskom filmu došlo je tako što me kontaktirala Zdenka Gold iz Spiritus Movensa, hrvatskog producentskog partnera danskog ostvarenja. Redatelj filma tražio je mladu glumicu koja izgleda mlađa nego što jest, svidjela sam mu se ja i, naravno, pristala sam na projekt. Izuzetno mu je, među ostalim, bilo simpatično to što nosim aparatić za zube - govori Tena Tadić, koja će idući tjedan provesti dva dana na setu danske uspješnice. U filmu tumači mladu, a njezina mladoženju tumači hrvatski glumac Sven Jakir.

Filmska vjenčanica

- U Zagrebu sam isprobala filmsku vjenčanicu i sada se pakiram za Istru koja u danskom filmu zapravo glumi Toscanu - govori mlada glumica koja nakon diplome sa splitskog studija glume odrađuje pripravnički staž u zagrebačkom kazalištu Trešnja. Svoje prve uloge tamo je ostvarila još kao djevojčica, a danas je u Trešnji angažirana u predstavi “Cvilidreta” u režiji Ivana Lea Leme i Nine Kleflin. Danska uspješnica u trećem nastavku prikazuje dva brata koja se bore za vrijedno nasljedstvo.

Borba za nasljedstvo

Braća tek na ostavinskoj raspravi poslije očeve smrti saznaju da je oldtimer motocikl s prikolicom pripao sestri za koju nisu znali da je uopće imaju. Budući da njihova sestra živi u Italiji, braća kreću na put ne bi li joj oteli nasljedstvo. Osim hrvatskih glumaca, još su nekih hrvatski filmski profesionalci angažirani na setu: art director Mario Ivezić, majstorica maske Tina Jesenković, kostimografkinja Morana Cerovec, drugi asistent redatelja Igor Miklošić, te kaskaderi pod vodstvom Tonija Bobete.

Za 18 dana snimanja u Hrvatskoj potrošit će se oko 440.000 eura. Film nastaje u produkciji Fridthjof Film iz Kopenhagena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:48