JUTARNJI DOZNAJE

EKSKLUZIVNO: KRAJ VELIKE ROMANSE Ana Rucner i Vlado Kalember predali papire za razvod

    AUTOR:
    • Maja Kruhak

  • OBJAVLJENO:
  • 22.04.2014. u 08:09

Par, koji je upravo ispao iz showa ‘Zvijezde pjevaju, ovaj tjedan već ide na drugo ročište

Poznati pjevač Vlado Kalember i njegova supruga, violončelistica Ana Rucner, ipak se rastaju. Višegodišnja nagađanja kako brak poznatog para više ne funkcionira, saznajemo iz krugova bliskih bračnom paru, sada su se definitivno pokazala točnim.

Prema informacijama kojima Jutarnji ekskluzivno raspolaže, Ana i Vlado službeno su pokrenuli brakorazvodnu parnicu na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu te bi ovaj tjedan trebalo biti održano drugo, vjerojatno i posljednje ročište.

Poznati supružnici su, kako doznajemo, sporazumno zatražili razvod braka, a pred nadležnim Centrom za socijalnu skrb još prije nekoliko tjedana dogovorili su se da će njihov sin Darian nastaviti živjeti s majkom, dok će otac Vlado plaćati alimentaciju. Na razvodu navodno inzistira Vlado Kalember, dok bi njegova znatno mlađa supruga Ana ipak željela pokušati spasiti brak.

- Nemam nikakvih komentara. Ne pada mi na pamet lamentirati o svom privatnom životu - jedino je što je Kalember jučer imao za reći kad smo ga kontaktirali da potvrdi navode o skorašnjem razvodu na kojem, navodno, inzistira upravo on, dok bi njegova znatno mlađa supruga Ana ipak željela pokušati spasiti brak.

A kuloari već odavno šuškaju o obiteljskom nerazumijevanju, da je na naplatu ipak stigla razlika od trideset godina, da su lanjsko ljeto proveli razdvojeni te su, unatoč civiliziranom ponašanju u javnosti, došli pred zid.

A pred očima šire javnosti, u subotnjem izdanju TV spektakla ‘Zvijezde pjevaju’, gdje su ih na koncu večeri publika i žiri izbacili iz showa, sve je izgledalo idilično. Iako su smatrani jednim od favorita tog natjecanja, s izvedbom pjesme ‘Ne spavaj, mala moja’ dobili su najmanje ocjene, unatoč prijašnjim odličnim izvedbama. No, nitko nije mogao uistinu naslutiti što se događa među njihova četiri zida u nekad momačkom stanu Vlade Kalembera na zagrebačkoj Trešnjevci.

Iako su se u posljednje dvije godine mogle čuti razne priče o njihovom odnosu i krahu braka, zagrebačka čelistica uvijek je to hladno i bez velikih emocija demantirala. Čak i onda kada su je mediji optuživali da je isključivo posvećena promotivnim nastupima Hrvatske turističke zajednice te da je u tri godine zbog tog angažmana, koji joj je omogućio tadašnji predsjednik Niko Bulić, dobila vrtoglavu svotu od 5,3 milijuna kuna.

- Već dvije godine slušam tračeve da mi je Niko Bulić ljubavnik. Kada sam to prvi put čula, sjela sam doma s Vladom i rekla mu što se događa. Na što mi je on odgovorio: ‘A što si očekivala? On je muškarac, a ti si mlada žena.’ S tim živim već dvije godine, nije mi neugodno, ali to je totalna glupost - izjavila je Ana Rucner u jednom intervjuu, napomenuvši da je s Bulićem imala odličan, ali vrlo profesionalan odnos.

Detaljno opisujući svoj privatni i profesionalni život, poznata je majka spremno odgovarala zbog čega ju na česta putovanja nikad nije pratio suprug Vlado.

- Što bi tek tada u javnosti govorilo o razbacivanju novca? Evo, vodila je i muža!

Ana je često znala reći da ima sreću što je u braku s glazbenikom pa jedan drugome ne moraju objašnjavati prirodu njihova posla koja je možda nekim drugim ljudima čudna i neshvatljiva.

- Vlado sve to razumije jer mi je ponajprije dobar prijatelj i čovjek u kojeg se u svemu mogu pouzdati - ispričala je ranije.

A Vlado Kalember sve do 2006. godine slovio je među kolegama, obitelji i javnosti kao vječiti neženja. Par se u strogoj tajnosti vjenčao godinu dana nakon što su se upoznali na rođendanskoj zabavi splitskog tajkuna Željka Keruma. Mlada je glazbenica šest mjeseci prije saznala da je trudna, nekoliko dana prije Božića. A za svoje vjenčanje iz snova, mladenka je zablistala u zlatnoj haljinici do koljena i s buketićem cvijeća, dok je Vlado za svoj dan odjenuo crne hlače i tamnoplavi sako. Ceremonija je bila gotova nakon 15-ak minuta

Sreći dvoje glazbenika nije bilo kraja kada im se rodio Darian, danas osmogodišnji dječak koji je lani u rujnu krenuo u osnovnu školu.

- Obožava plivati i roniti, ide na džudo i karate. Već prvi dan škole znao je pisati i zbrajati - kazala je prošle jeseni ponosna mama.

Izdvajamo